MEDITERANSKA ISHRANA IPAK DELUJE

29.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 551 | Autor: | 0

Najzdraviji na svetu su, zahvaljujući maslinovom ulju i povrću, Italijani

Država sa najzdravijim stanovništvom na svetu je Italija, prenosi Blumberg, koji je rangirao 163 nacije sveta po zdravlju stanovništva.
Italija jedna je od najrazvijenijih zemalja, ali rast stagnira već decenijama, a 40 posto mladih je bez posla i susreće se sa najvećim dugom na svetu u odnosu na veličinu ekonomije.
Ipak, Italijani su u boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani i Britanci, koji imaju viši krvni pritisak i holesterol, a i lošijeg su mentalnog zdravlja.
Italija takođe ima "višak doktora", objasnio je Tom Kenjon, lekar i izvršni direktor globalne organizacije za pomoć Project Hope. Zanimljivo je i da je jedna od najgledanijih televizijskih emisija u Italiji "Doktor u porodici".
Svaka zemlja u indeksu je ocenjena na osnovu očekivanog životnog veka, uzroka smrti i zdravstvenih rizika koji se kreću od visokog krvnog pritiska i korišćenja duvana do pothranjenosti i dostupnosti čiste vode.
Island, Švajcarska, Singapur i Australija svrstane su među pet najboljih zemalja.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem