ŠTA SE DOGAĐA KAD PRESTANETE DA JEDETE BELI HLEB

02.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1195 | Autor: | 0

Bez nezdrave kriške imaćete manje kilograma, više energije i bolje varenje


Hleb je mnogima omiljena namirnica bez koje ne mogu da zamisle obrok. Dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki krajnje nezdravi, dok drugi zaslužuju samo reči hvale. Šta će se dogoditi ako iz ishrane u potpunosti izbacite beli hleb?

1. Izgubićete kilograme izazvane vodom
Hleb je je prepun ugljenih hidrata, a isključivanje belog hleba iz ishrane videće se gotovo trenutno u obliku gubitka kilograma. Ovde nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.
Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni
Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u organizmu izazivaju skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega više jedete i kilogrami se nakupljaju.
To ne znači da iz ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije i belu verziju zamenite onom od celovitih žitarica.

3. Energija će vam porasti, a varenje se poboljšati
Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su neophodna za normalan rad creva i varenja uopšte. Takva hrana izaziva zatvor i probleme s probavom.
Nakon što izbacite beli hleb iz menija i u svakodnevnu ishranu uvrstite celovite žitarice, varenje će postati normalano.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem