VODENI I SUVI POST POMOGLI PROTIV ALERGIJA

11.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1066 | Autor: | 0

Mirela Šuper iz Osijeka očistila organizam od parazita i oslobodila se simptoma koji su je pratili od detinjstva


Od malih nogu Mirela Šuper (39), komercijalista iz Osijeka, muku muči sa alergijama. Organizam joj je stalno reagovao, pojavljivali su se osipi. Uvek je odlazila kod lekara i nadala se nekom rešenju, ali isti problemi su se ponavljali iz godine u godinu i nikakvog značajnog poboljšanja nije bilo. Jednog dana odlučila je da sve uzme u svoje ruke, počela je da se informiše i prati isksutva drugih. Tada je došla do rešenja. Ove godine prvi put osetila je poboljšanje jer je konačno našla recept koji joj je pomogao da se oslobodi upornih osipa i alergija.
- Od malena bila sam alergična na štošta. Alergije su bile česte i neprijatne i uvek su se pojavljivale u vidu raznih osipa. Nekada nisam ni znala šta je uzrok. Najviše ih je bilo u osnovnoj školi, ali bilo ih je i kada sam bila sasvim mala, pa se ne sećam baš svih detalja. Sećam se da sam kao mala stalno bila u ranama zbog češanja, i to nimalo nije bilo prijatno.

Na šta ste bili najviše alergični? U kojim situacijama bi se pojavila alergija?
- Najčešće sam bila alergična na hranu, to su uglavnom bile razne namirnice. Sećam se, na primer, da sam bila alergična na jagode - kad god sam ih jela dobijala sam strašne osipe. Isti slučaj je bio i sa jajima, uvek sam imala jaku alergijsku reakciju. Nekada nisam ni znala šta je uzrok, dešavalo bi se da alergija izbije i nezavisno od toga šta sam jela.

Da li ste išli kod lekara da odrede uzrok alergije?
- Išla sam i kod lekara, ni oni nisu znali tačan uzrok. Kada sam bila mala dobijala sam razne kreme za mazanje, nisam pila nikakve lekove. Ne mogu da se setim kako su se zvale, ali to su bile kreme koje su bile od neke pomoći.
Celo moje detinjstvo i školski uzrast pratila je ova neprijatna muka, da bi se u srednjoj školi izgubile same od sebe. Ništa nisam preduzela da rešim taj problem, ali sam se brzo navikla da je sve u redu. Bila sam presrećna što su konačno prestale alergije i osipi i mislila sam da se nikada neće vratiti.

Jesu li Vam se alergije vratile?
- Jesu. To blagostanje bez dosadnih i upornih osipa trajalo je nekih desetak godina. Jednog dana sve se vratilo, opet sam dobijala alergije. Da bude još gore, tada sam osim osipa imala i druge simptome. Počela sam da kašljem, pojavilo mi se i crvenilo oko očiju, manifestacije su se pojavile i na licu. Bila sam sva naduvena od tih simptoma. Kašalj je bio najizraženiji, delovalo mi je kao da sam sve gore i gore. Bilo mi je čudno i nisam znala šta se dešava, pa sam otišla kod lekara čim su se pojavili prvi simptomi.

Kakvo je bilo mišljenje lekara? Kako je dalje teklo lečenje?
- U početku lekari moje stanje uopšte nisu povezivali sa alergijama, već sam dobijala lekove za druge bolesti. Međutim, terapija uopšte nije bila uspešna, stalno sam kašljala i na kraju sam dobila astmu. Tada sam počela da pijem razne lekove, uglavnom kortikosteroide, da koristim pumpice, pa sam na kraju dogurala do injekcija, jer meni nije bilo mnogo bolje. Imala sam česta gušenja, stalno sam kašljala i sve je to u velikoj meri otežavalo moj život. Koristila sam ventolin i do desetak puta dnevno. Prošle godine tri puta sam završila u hitnoj pomoći zbog gušenja, jer se situacija drastično pogoršavala.

Šta ste dalje preduzeli?
- Odlučila sam da sve uzmem u svoje ruke. Počela sam da se raspitujem i našla sam informacije o tome da su glavni uzrok alergija i astme paraziti. Počela sam da čitam o čišćenju organizma, pa sam se u toku prošle jeseni odlučila da te savete primenim na sebi. Naišla sam na recept Hulde Klark i odlučila sam da ga isprobam. Međutim, nisam bila zadovoljna ishodom i mislila sam da mi treba nešto efikasnije.

Jeste li uspeli da pronađete odgovarajuču metodu i da ublažite svoje simptome?
- Jesam. Saznala sam za vodeni post od dvadeset i jedan dan i odlučila sam da u potpunosti izbacim tablete koje sam pila protiv alergije, kao i kortikosteroide. Celog života bila sam vegetarijanka, a sada sam se odlučila za vegansku hranu. Promenu sam primetila odmah pošto sam počela da postim. Nisam pila lekove, a simptoma nije bilo. Shvatila sam da je ovo najbolje rešenje za mene.

Da li i dalje primenjujete istu metodu ili ste otkrili nešto novo?
- Rešila sam da se još više informišem o vrstama posta i pronašla sam informacije o mikro suvom postu koji traje od četrdeset do sto dana (kako ko izabere). Odlučila sam da ga se pridržavam. Trenutno postim prema toj metodi već trideset dana, a tablete i dalje ne uzimam. Ljudi me ne prepoznaju jer sam prošle godine u ovo vreme hodala ’kao zombi’ sa poluzatvorenim i otečenim očnim kapcima, ispod kojih su bile krvave oči. Jedva sam uspevala da spojim rečenicu, pokušavajući da dođem do daha, dok mi je pištalo iz pluća.

pravila suvog posta

Šta podrazumeva mikro post i zašto je on tako delotvoran?
- U toku ovog posta ne jedem ništa za doručak, tačnije do jedanaest sati ujutru. Između jedanaest i dvanaest sati samo popijem biljni čaj, zatim u pola jedan pojedem posebno napravljen puding. Između pola dva i pola pet popijem sok od grožđa i limuna. Posle pola pet zabranjeno je jesti sve do sledećeg dana u jedanaest sati, kada opet popijem čaj. Taj vremenski period zove se ’suvi post’. Na taj način čistim organizam od raznih toksina koje svakodnevno unosim putem hrane. Od posebne pomoći su glina i aktivni ugalj, koji imaju veliku moć u borbi protiv toksina. I naravno klistir, o tome nije potrebno govoriti koliko je to dobar način da izbacite otrove iz sebe.

Kako se osećate sada?
- Sada sam potpuno zdrava, nasmejana i odmorna, posle dužeg vremena. Nikada mi ništa nije ovako pomoglo, čak ni lekovi, ni pumpice, ni injekcije. Planiram da za desetak dana, kada završim post, odem kod lekara da proverim krvnu sliku jer sam uvek bila anemična. Smatram da sam svoj problem sa alergijama rešila. Uvek sam se plašila ovog dela godine, ali sada mogu konačno da budem mirna, i to samo zahvaljujući promenama u ishrani. Osećam se kao da sam potpuno druga osoba.
M. V.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net