PET TIPOVA MASNIH NASLAGA NA STOMAKU KOJE NISU IZAZVANE VIŠKOM KILOGRAMA

03.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2173 | Autor: | 0

Stomak je jedan od delova tela koje je najteže oblikovati

Trener Džejms Dugan (na slici) objašnjava uzroke nastanka pet različitih vrsta masnih naslaga na stomaku i kako ih se osloboditi.

1. Sedelački stomak
Ovaj stomak izazvan je preteranim sedenjem, uzimanjem previše slatkiša i ugljenih hidrata i konzumiranjem alkohola u velikim količinama. Umereno konzumiranje alkohola, vežbanje, i uvođenje u ishranu jaja, nemasnog mesa, povrća, avokada, lešnika i ribe pomoći će vam da se oslobodite ovog stomaka. Takođe, duge šetnje veoma su deltovorne.

2. Stomak uzrokovan stresom
Masti su skoncentrisane oko pupka, a stomak je debeo i čvrst. Hroničan stres, često propuštanje obroka, prevelik unos kafe i nezdrave hrane najčešće dovode do ovakvog stomaka.
Preporučuje se raniji odlazak na počinak i opuštanje pre sna i uzimanje magnezijuma koji se smatra relaksirajućim mineralom. Joga, istezanje i čaj od kamilice takođe će pomoći jer smanjuju kortizol.

3. Isturen donji deo stomaka
Ovaj stomak karakterističan je za mršavije osobe, a uzroci su nedavna trudnoća, monotone i preterano napete vežbe u sali za vežbanje i kriva kičma.
Zdrava dijeta i mnogo hrane bogate vlaknima, vežbanje koje podjednako obuhvata sve delove tela i mišiće, kao i što veći unos vode pomoći će da ovaj stomak dovedete u željeni oblik.

4. "Majčinski" stomak
Nakon porođaja, stomak i dalje izgleda kao da ste trudni. Materici je potrebno šest nedelja da se vrati na svoje mesto nakon porođaja. Bolje je sačekati bar dva ili tri meseca pre nego počnete da vežbate.
Riblje ulje, zdrave masnoće koje se nalaze u uljima, maslinama i orasima hrana su koja će pomoći smanjenju stomaka, a zanimljivo je da se preporučuje i uvlačenje stomaka, jer su tako mišići aktivni, ali nisu preopterećeni.

5. Naduven stomak
Ovakav stomak ujutro je ravan, ali raste tokom dana, iako niste konzumirali hranu više nego što je potrebno. Alergija na hranu i disbalans crevne flore neki su od uzroka ovakvog stomaka.
Prestanite da jedete hranu koja vam ne odgovara, ne preskačite doručak, a u ishranu uključite povrće, meso, piletinu i ribu.

tipovi stomaka

I još pogledajte:

SLIMFIT SIRUP

1053 RSD

APIVIT KAPI

450 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem