UZ MOCARTA GROŽĐE JE SLAĐE

02.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 315 | Autor: | 0

Đankarlo Cignozi, vinogradar i autor knjige Čovek koji šapuće vinogradu, tvrdi da je zahvaljujući muzici povećao prinos za 200 do 300 posto

Uz zvuke Mocartovih sonata vinograd prosto buja, dobijajući ne samo na gustini lišća već i na količini voća. Do ovih rezultata došao je italijanski vinogradar Đankarlo Cignozi (na slici), autor knjige "Čovek koji šapuće vinogradu", koji tvrdi da je zahvaljujući muzici povećao prinos za 200 do 300 posto. Ovaj mali proizvođač vina iz Toskane godinama eksperimentše s organskim gajenjem grožđa uz muziku. On je u vinograd postavio zvučnike i pušta klasičnu muziku svom voljenom grožđu, uveren da ona ima pozitivan utjicaj na sazrevanje ploda. Bah, Mocart i Vivaldi "sviraju" čokotima u razvoju, a Betoven i Maler pred samu berbu, umesto strašila, radi rasterivanja ptica.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem