DLAN DIJETA - JELOVNIK BEZ RESTRIKCIJE

21.07.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 941 | Autor: | 0

Voćem ili proteinima zameniti grickalice, pravilno kombinujte namirnice, a ako pojedete nešto zabranjeno, "istopite" ga vežbanjem


Gubitak težine je uvek rezultat energetske ravnoteže. Dijete za mršavljenje uglavnom znače restrikciju neke vrste namirnica, drugačije kombinovanje hrane od onoga što smo navikli i ograničavanje veličine porcije.
A upravo zabrana konzumiranja nekih grupa namrinica čini da se često dijete ne pridržavamo.

Personalni trener Hari Smit (na slici) ističe da lakši put podrazumeva od 2 do 4 obroka dnevno i korišćenje dlana kao jedinice mere. Pri tome, obroci se sastoje od četiri dela, svaki bi trebalo da sadrži jedan deo (veličine dlana) proteina kao što su meso, jaja, grčki jogurt i riba, jedan deo ugljenih hidrata kao što su hleb, pirinač, testenina, žitarice, pasulj i zob, porciju bilo kojeg povrća i u svakom obliku, i pola porcije masti kao što su sir i ulje. Umesto grickalica preporučuje se unos voća ili belančevina, ali ne više od dve voćke dnevno.
Za praćenje unosa hrane i pića Smit preporučuje da nekom od na internetu dostupnih aplikacija pratite unos kalorija i nivo telesne mase.

"Ukoliko vam se svidi neka ’zabranjena hrana’ pojedite je, pratite aplikaciju i nadoknadite to vežbanjem", objašnjava Smit.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net