MLEVENI LAN TOPI KILOGRAME

AKTUELNO | Pregleda: 1302 | Autor:

Mlevano seme, uz dodatak jogurta, odličan je obrok koji pomaže u mršavljenju, a skuvano kao čaj prija organima za varenje


Najgori način upotrebe lanenog semena jeste korišćenje celog – a to je upravo ono što dobijate kupovinom peciva prekrivenih semenjem. Da biste iskoristili najbolje potrebno je da ga koristite samlevenog. Donosimo nekoliko rešenja.

Za mršavljenje
Ako želite da smršate potrebno je u popodnevnim satima uzimati jednu supenu kašiku mlevenog lanenog semena pomešanu s 2 dcl soka ili nemasnog jogurta. Ovakav obrok dugo će vas održati sitim, i sprečiti pojavu nadutosti.

Dodatak jelu
Dve supene kašike mlevenog lanenog semena dodati u supu, varivo ili u prirodan voćni sok, jogurt ili kefir. Ovako pripremljen obrok mogu konzumirati osobe svih starosnih doba. Oprez se jedino preporučuje kod trudnica koje bi trebalo da konsultuju lekara pre upotrebe semena lana.

Savet plus
U 2 dcl kuvane vode ubaciti 8 do 10 grama mlevenog lana. Ostaviti poklopljeno da odstoji pola zatim procediti. Najbolje je piti tri puta tokom dana.
Ovako pripremljen napitak idealno je prirodno sredstvo za regulisanje rada creva, čišćenje probavnog trakta i normalizaciju stolice.

Komentari