TEST: KOLIKO GODINA IMA VAŠE TELO?

22.06.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1123 | Autor: | 0

Rešite test i otkrijte koliko ste stari "iznutra"

Bez obzira na to koliko se mladim ili starim osećate, lice odaje godine. Nedavno istraživanje otkriva da prosečna žena u licu izgleda i četiri godine starija od svog pravog doba. A šta je s telom?

Da biste otkrili rešite jednostavni test.

Za početak napišite svoje stvarne godine.

Zatim dodajte ili oduzmite rezultat koje ćete dobiti rešavanjem testa.

Kada rešite test, otkrićete koliko je uistinu staro vaše telo.

Test: mozak

Brojite unazad od 100, ali ne redom, nego umanjujte stalno za sedam. Dakle, odbrojavajte 100, pa 93, pa 86 i tako redom dok ne dođete do nule. Ako ste mlađi od 40 godina, za to vam ne bi trebalo duže od 20 sekundi. Ako imate između 40 i 60 godina, ne bi vam trebalo više od 40. Ako ste izbrojili brže od predviđenog vremena, oduzmite dve godine od svog stvarnog doba, ali ako vam je trebalo duže od predviđenog, dodajte dve godine.

Test: koža

Stavite ruku na sto i to tako da dlanom bude okrenuta dole. Zatim se uštinite za kožu na površini ruke (malo iznad korena prstiju). Držite desetak sekundi, a potom pustite. Pokušajte da odredite koliko je koži trebalo da se vrati u normalno stanje. Ako se koža vratila za manje od sekunde, oduzmite tri godine od svog stvarnog doba. Ako je trebalo od jedne do dve sekunde, nemojte ni oduzimati, a ni dodavati. Ako je potrebno od tri do četiri sekunde, dodajte jednu godinu; za pet do 10 sekundi dodajte dve, a za 11 do 30 sekundi dodajte tri godine.

Test: mišići

Stanite na jednu nogu, a drugu podignite to tako da bude savijena u kolenu. Ruke položite na bokove i zatvorite oči. Stojte u tom položaju koliko god možete. Ako ste izdržali minut, oduzmite četiri godine od svog stvarnog doba. Ako ste stajali 30 sekundi, oduzmite dve, a za manje od 30, dodajte tri godine.

Test: oči

Uzmite lenjir (ili nešto slično) i prislonite ga na obraz direktno ispod oka, i to tako da jedan kraj strči direktno ispred njega. Držite ga jednom rukom, a drugom uzmite novine. Udaljite ih koliko god možete od lica, a potom ih lagano približavajte. Činite to sve dok vam slova ne postanu mutna i ne možete da ih pročitate. Potom stanite i izmerite udaljenost između lica i novina (neka vam neko pomogne). Ako je udaljenost manja od 15 cm, ništa ne dodajete i ne oduzimajte. Ako je udaljenost od 16 do 30 cm, dodajte jednu godinu. Ako je udaljenost od 31 do 60 cm, dodajte dve godine, a ako je udaljenost od 61 do 90 cm, dodajte tri. Za sve više od 90 cm dodajte četiri godine.

Test: pluća

Uzmite balon normalne veličine i oblika (ne sme da bude uzak) i lenjir koje ima barem 30 cm. Duboko udahnite i jednim izdahom duvajte u balon dokle god imate vazduha u plućima. Kada vam nestane vazduha, zavežite vrh balona u koji ste duvalli. Lenjirom izmerite širinu balona. Ako je širina balona od sedam do devet centimetara, dodajte pet godina. Ako je širina od 10 do 13 cm, dodajte tri godine, a ako je širina balona 20 i više cm, oduzmite tri godine.

Test: sluh

Uključite radio ili slušajte neku govornu emisiju, ali smanjite zvuk za trećinu. Ako uopšte ne čujete i ne možete da pratite program, dodajte pet godina. Ako jedva možete da čujete, dodajte tri, ako tu i tamo nešto čujete, dodajte jednu, a ako nemate nikakvih poteškoća i sve dobro čujete, oduzmite dve godine.

Test: zubi

Ako primetite da vam desni krvare dok perete zube četkicom, dodajte četiri godine. Ako imate neugodan zadah, dodajte jednu godinu.

Test: srce

Izmerite obim bokova, i to na delu gde vam je stražnjica najšira. Potom izmerite struk na delu gde je najtanji. Širinu struka potom podelite sa širinom bokova. Ako vam je mera 1,75 ili manja, oduzmite jednu godinu. Ako vam je mera 2, dodajte tri, a za sve više od 2,5 dodajte pet godina.

Test: jetra

Koja je najveća količina alkohola koju ste popili u jednom danu (bilo koje godine u životu)? Za tri pića ili manje oduzmite tri godine. Za četiri pića ne treba ništa ni dodavati, a ni oduzimati. Za pet pića dodajte jednu godinu, a za više od pet dodajte tri godine.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem