ŠEST NAMIRNICA KOJE STRUČNJAK ZA HRANU NIKADA NE BI POJEO

14.06.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1653 | Autor: | 0

Advokat Bil Marler, specijalista za tužbe zbog trovanja hrane, savetuje da izbegavate upakovano voće, nekuvano mleko i polupečeno meso


Advokat i stručnjak za hranu Bil Marler koji je više od 20 godina radio isključivo tužbe za trovanje hranom i tokom karijere klijentima zaradio 600 miliona dolara odštete, otkrio je koje namirnice ni u kojem slučaju ne bi pojeo (i na kojima je najviše zaradio).

Školjke
Marler kaže da je zbog globalnog otopljavanja trovanje sirovim školjkama znatno poraslo prethodnih godina. More je sve toplije i zbog toga sve više mikroba završi u školjkama, a nakon toga u onima koji jedu sirove školjke.

Sečeno, oprano i upakovano povrće
Druga stvar koju Marler ne bi pojeo je prethodno isečeno i oprano voće i povrće u supermarketima.
"Praktičnost može biti lepa, ali što više ljudi obrađuje hranu više je šansi za kontaminiranost. To nije vredno rizika", rekao je.
U poslednjih deset godina porastao je broj zaraza zbog povrća, u čemu prednjači prokelj kojeg ovaj advokat u potpunosti izbegava.

Advokat Bil Marler

Advokat Bil Marler


Srednje pečeno meso
Marler ističe da meso treba peći na 160 stepeni kako bi se uklonile bakterije koje mogu uzrokovati infekcije ešerihijom koli ili salmonelom.

Sirova jaja
Iako priznaje da je rizik od trovanja sirovim jajima danas mnogo niži nego pre dvadeset godina, Marler kaže da sirova jaja još uvek ne dolaze u obzir.

Nepasterizovano mleko i sokovi
I dok trend zdrave ishrane nalaže da se jede i pije nepasterizovano mleko i sokovi, Marler tvrdi suprotno i ističe da ovi napici mogu da sadrže viruse i bakterije, ali i parazite.
"Pasterizacija nije štetna, a piće od termički neobrađenih sirovina može da bude opasno. Nema tih prehrambenih vrednosti zbog kojih bih popio takvo nešto", kaže Marler.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net