URME ŠTITE OD MOŽDANOG UDARA

07.06.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1736 | Autor: | 0

Odličan izvor gvožđa, pomoć u obnovi crevne flore, oslobađaju od viška kilograma...


Iako je sezona letnjeg voća uveliko počela, to nije razlog sa se odreknete suvog. Naročito ako time dodatno čuvate zdravlje, kao što je to slučaj sa urmama.
Ovo voće idealan je izvor prirodnih vlakana koja su nam neophodna za pravilan rad creva, dok je šećer iz ovog voća savršena alternativa običnom. Urme su multivitaminska tableta koju mogu da koriste i odrasli i deca! Zato, ako letujete u nekoj od mediteranskih zemalja u kojoj možete nemojte se odricati svežih urmi.

Odličan izvor gvožđa
Ovo je posebno značajno za one koji boluju od anemije. I ove osobe bi trebale da jedu što više ovog voća. A gvožđe, kao deo hemoglobina određuje količinu kiseonika u krvi. Najveće potrebe za gvožđem imaju deca i trudnice.

Zaustavljaju dijareju
Urme sadrže i kalijum koji je koristan za zaustavljanje dijareje. Pomaže takođe da se flora u crevima brzo obnovi – uz urme creva lakše stvaraju prijateljske bakterije.

Regulišu telesnu težinu
Zbog visokog udela hranljivih supstanci ovo voće izaziva osećaj sitosti i pomaže da gubimo višak kilograma.

Snižavaju holesterol
Urme pomažu u smanjenju količinu "lošeg" holesterola. Zato je ovo voće izvrsna hrana za ljude koji imaju povišen holesterol.
Na žalost, kandirane urme, kakve se najčešće jedu kod nas, pune su šećera i nisu preporučljive u većim količinama.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem