KAKO DA VOĆE TRAJE DUŽE

06.06.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1007 | Autor: | 0

Maline poređajte na papir i čuvajte u frižideru, grožđe i trešnje obavezno operite


Voće i voćne salate su jedan od omiljenih obroka tokom toplih letnjih dana jer ne otežavaju varenje i čine da se osećamo sitim. Ove prelepe prirodne namirnice su takođe bogate mnogim vitaminima i mineralima, pa se preporučuje njihovo povećano konzumiranje. Ipak, često se desi da usled premalo vremena ili loše navike zaboravljamo na voće koje smo kupili.

Maline i kupine
Maline i kupine su osetljivi i mekano voće koje brzo truli. Da biste mu produžili trajanje, izbacite sve one komade koji ne valjaju i koji su počeli da trule. U činiju ili na papir stavite papir za pečenje, a zatim na njih poređajte maline i sve zajedno stavite u frižider. Njihova svežina će trajati do 4, 5 dana.

Jabuke
Jabuke mogu zadržati svežinu čak do 3 nedelje ako ih budete držali sve vreme u frižideru. U slučaju da vam je ostao deo, umesto bacanja ga stavite u kesu i vratite u frižider.

Banane
Banane ne morate držati u frižideru radi svežine, jer u korpi na stolu mogu trajati oko pet i više dana. Ako vam ostane deo, najbolje je da ga držite u kori koju ćete staviti u kesu i na kraju u frižider.

Kruške
Držite ih u frižideru i biće sveže oko 5 dana. Ako vam je ostala polovina ili deo kruške koji niste pojeli, jednostavno ga ubacite u kesu i stavite u frižider.

Grožđe
Grožđe je potrebno dobro oprati. Kada to uradite, stavite ga u činiju i najbolje je da ga držite u frižideru jer će vam tu trajati i do nedelju dana.

Borovnice
Da bi istrajale celu jednu nedelju, dovoljno je da ih držite u kesi u frižideru.

Trešnje
Trešnje su jednostavne – operite ih i držite u činiji, one koje preteknu čuvajte u frižideru.

Kivi
Da bi istrajali do četiri dana, držite ga u frižideru, a ne na polici ili radnoj površini u kuhinji. Ako ga prepolovite i ne možete da pojedete sve, umotajte komad u aluminijsumsku foliju i vaš kivi će potrajati duže.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima 9h-14h,
  subotom do daljeg prodavnica ne radi

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima 10h-15h
  subotom do daljeg prodavnica ne radi
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ne radi
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem