(NE)OBIČNI NAČINI ZA MRŠAVLJENJE

22.05.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1039 | Autor: | 0

Kupka, ljubimac, dremanje i masaža pomažu vam da smršate


Teretana i vežbanje nisu jedini načini na koje možemo potrošiti veliki broj kalorija. Postoje aktivnosti koje svi volimo, u kojima uživamo i uz koje možemo sagoreti i izgubiti višak kilograma.

1. Topla kupka
Stres i nervoza – dve stvari na koju niko nije otporan. Napunite kadu toplom vodom, ubacite mirišljavu kuglu, omiljen šampon, esencijalna ulja, so... I počnite sa uživanjem i sagorevanjem kalorija. Nedavno istraživanje na Univerzitetu u Engleskoj je pokazalo da duga odmaranja u toploj vodi može da sagori čak do 130 kalorija.

2. Prošetajte psa
Sigurno imate više puta dnevno desetominutnu šetnju po kraju, ali izdvojite malo više vremena za vašeg krznenog prijatelja. Pronađite dužu rutu i videćete kako vam se broj pantalona polako smanjuje. Po satu možete izgubiti 225 kalorija, što je odlično – jer ne gubite vreme, već se zabavljate!

3. Idite na masažu
Ovo je jedan od omiljenih načina da izgubite višak kalorija. Ležanje na stolu i uživanje u masaži za sat vremena može sagoreti otprilike 67 kalorija.

4. Popodnevna dremka
Vaše telo koristi sačuvanu energiju – kalorije, za bukvalno sve. Od disanja do varenja hrane i spavanja, kalorije se troše svake sekunde, samo da biste mogli da funkcionišete. Samo dremanje u trajanju od jednog sata može da sagori 68 kalorija. Sad znate zašto je spavanje (a tada ne možete da jedete) od 7-8 sati dobro za vaš struk!

5. Smejte se što više
Svi znamo koliko je lako otkazati planove sa prijateljima nakon dugog radnog dana, ali ovo će vam promeniti mišljenje: pored toga što sa prijateljima možete ukloniti stres, smejanje od samo 10-15 minuta može da potroši oko 40 kalorija. Znači, druženje od sat-dva, može i te kako mnogo kalorija da sagori, pa imajte to na umu svaki put kada treba da izađete.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem