IDEALNE BILJKE ZA KUPATILO: BAMBUS, ORHIDEJA I PAPRAT

AKTUELNO | Pregleda: 1479 | Autor:

Dnevna svetlost i viša temperatura dovoljni su uslovi da pored tuš-kabine napravite zelenu oazu


Uglavnom je dnevni boravak prostorija u koju smeštamo kućno cveće, najpogodnija prostorija za uzgoj biljaka je kupatilo, pogotovo ako ima izvor prirodnog svetla. Ono pruža idealne uslove za pojedine biljne vrste, s obzirom na vlažnost i često nešto višu temperaturu, a sa druge strane biljke savršeno osvežavaju vazduh u njemu.
Izdvojili smo najpogodnije biljke za uređenje vašeg kupatila.

Srcolisti filadendron
Ovo je idealna biljka za kući uzgoj, s obzirom da ne zahteva neku posebnu negu. Može izgledati prelepo u visećim saksijama.

Ljiljan
Ovaj ljupki cvet se može savršeno uklopiti u enterijer svakog kupatila, a osim što će mu dodati notu nežnosti i elegancije, deluje i kao prečišćivač vazduha.

Aloe vera
Naširoko su poznata lekovita svojstva aloe vere, koja između ostalog ima blagotvoran uticaj i na vašu kožu, tako da je kupatilo svakako idealno mesto za nju u vašem domu.

Orhideja
Kraljica među cvećem, svojim laticama i bojama doprinosi stilu i otmenosti doma. Iako važi za zahtevnu biljku, dok god ima sve što joj je potrebno, sa orhidejom nećete imati problema, a s obzirom da joj vlažnost i te kako pogoduje - savršeno će se uklopiti u kupatilo.

Srećni bambus
Srećni bambus postaje sve popularnija sobna biljka, svojim oblikom i zelenilom ulepšava i unosi harmoniju i toplinu u prostor, a veruje se da pozitivno utiče na emocije ukućana. U kupatilu mu prija mesto koje nije na direktnoj sunčanoj svetlosti.

Paprat
Poznato je da ova biljka najviše voli vlažnost, tako da ako je smestite u kupatilo - uspevaće bez previše brige i truda.


Komentari