ŠEĆER MI NE PRELAZI 7

AKTUELNO | Pregleda: 1906 | Autor:

Miladin Malešević iz Sremskih Karlovaca uspeva da održi vrednosti glukoze na zadovoljavajućem nivou

Pre tri godine Miladin Malešević iz Sremskih Karlovaca suočio se sa dijagnozom dijabetesa tip 2. Vrednosti šećera kretale su se između 12 do 16. S obzirom da je i Maleševićeva supruga dugogodišnji dijabetičar znao je kako treba da se ponaša, šta da promeni u načinu ishrane i životnim navikama.

- Nisam ljubitelj lekova, naročito što mi je supruga, zbog loše medikametozne terapije u početku lečenja dijabetesa, imala loše iskustvo, čak je upala u dijabetičku komu što je dovelo do srčanih problema. Uspela je da izbegne insulin, pre svega zahvaljujući francuskom preparatu Glucoratrol i zato se nisam dvoumio šta da uzimam kao pomoć, mada sam koristio i druga prirodna sredstva kao što su beli luk i sremuš.
Francuska formula Glucoratrol u sebi sadrži resveratrol iz biljke Japanski troskot (Polygonum cuspidatum) i napravljena je za sve one sa metaboličkim sindromom, predijabetesom i dijabetesom. Reservatrol u Glucoratrolu je potpuno hemijski čist (98 posto).

Posebna formula ovog preparata i način kapsuliranja omogućavaju dužu prisutnost resveratrola u organizmu (koncentracija aktivne supstance u krvi je 10 puta veća u odnosu na bilo koju klasičnu formulu, čak i pet sati od unosa u organizam) i njegovu povećanu aktivnost. Pokazano je da resveratrol doprinosi zaštiti ß ćelije pankreasa i smanjuje lučenje insulina kod osoba sa hiperinsulinemijom, čime doprinosi redukciji telesne težine.
- Sa upotrebom proizvoda krenuo sam pre gotovo tri godine. Prve promene u nivou šećera osetio sam krajem prvog meseca, a u toku drugog meseca poboljšanja su se jasno videla prilikom svakodnevnih merenja vrednosti šećera, koji se smanjio i stabilizovao. Sada, posle tri godine, vrednosti šećera kreću se oko 8, a jutarnje su obično oko 5,4. Moguća su i mala odstupanja, u zavisnosti da li sam umoran ili kada sam jeo - konstatuje gospodin Malešević i nastavlja:

- Uz Glucoratrol, siguran sam, uspeo sam da sačuvam pankreas. Više se ne zamaram brzo, a osećaj trnjenja nogu i ruku je prestao. Osećam se mnogo bolje - vitalnost mi se povratila, a nivo šećera je stabilizovan i u granicama koje ne zahtevaju upotrebu antidijabetika. Vrlo sam zadovoljna dobijenim rezultatima, kao i moj endokrinolog kod koga svakih šest meseci idem na kontrolu.


Mirjana Malešević o svom iskustvu sa francuskim preparatom:
Glucoratrol ne bih menjala ni za jedan drugi preparat

Supruga Miladina Maleševića iz Sremskih Karlovaca dijabetes melitus otkrila je pre 13 godina, nakon jednog većeg stresa.
- Prvi simptomi bili su gušenje u grudnom košu i osećaj suvoće u ustima sa potrebom dodatnog unošenja tečnosti u noćnim satima. Lekari su prvo sumnjali da je u pitanju manjak gvožđa, pa sam radila analize. Radila sam i spirometriju pluća jer su sumnjali na astmu. Posle analize šećera u krvi, ustanovljeno je da mi je šećer, u tom trenutku, bio 12 - priča gospođa Malešević.
S obzirom da za ovu bolest ima genetsku predispoziciju, jer joj je majka bila dijabetičar, ozbiljno je prišla ovom problemu. Produženim analizama ustanovila je da se radi o poremećenom nivou šećera koji varira, sa početkom razvoja samog dijabetesa, što je dovodilo do lupanja srca, vrtoglavice i osećaja straha i gubitka snage.

- Šećer mi nikad nije prešao12,5, ali mi je moj lekar-endokrinolog rekao da, ukoliko se u najkraćem periodu stanje ne vrati u prosečne vrednosti, moramo uvesti metformin kao terapiju za lečenje. Propisao mi je jedan lek od koga mi nije bilo dobro jer mi je naglo obarao šećer, a drugi lek stvarao mi je gastro-intestinalne problem i čestu dijareju pa sam prestala da ga koristim - ističe naša sagovornica.
Osećaj straha od daljeg napredovanja same bolesti doveo je do toga da osim propisanih lekova gospođa Malešević proba sa upotrebom raznih čajeva i dodataka prehrani. Istovremeno, donela je odluku o promeni načina života. Počela je sa fizičkim aktivnostima koje su se u početku svodile na duge šetnje da bi prešle u redovno vežbanje. Naravno, prešla je i na poseban režim ishrane.

- Pošto sam član Udruženja dijabetičara Vojvodine i Sremskih Karlovaca prisustvovala sam Kongresu obolelih od dijabetesa koji se svake godine održava u Sremskim Karlovcima. Tom prilikom razgovarala sam sa dr Jelenom Jovanović i dr Danijelom Rihor i tada sam prvi put čula za Glucoratrol - priča sada veoma zadovoljna žena i konstatuje:
- Ovaj francuski preparat toliko mi prija, kao i mom suprugu, da ga ne bismo menjali ni za jedan drugi.

Glucoratrol možete nabaviti u biljnom centru Magično bilje

Komentari