TEKILA OBNAVLJA KOSTI

09.05.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 833 | Autor: | 0

Glavni sastojak ovog alkoholnog pića poboljšava apsorpciju kalcijuma i magnezijuma


Dobra vest za ljubitelje "žestine": meksički naučnici tvrde da tekila obnavlja kosti.

U Centru za istraživanje u Meksiku ispitivan je uticaj šećera iz plave agave na stvaranje proteina odgovornog za kosti – osteokalcina. Ustanovljeno je da su životinje koje su ga uzimale proizvele 50 posto više ovog proteina. Posle osam nedelja uzimanja tekile uvećao se i prečnik njihovih kostiju.
Israživači su objasnili da biljka od koje se proizvodi tekila sadrži materije sposobne za poboljšanje apsorpcije kalcijuma i magnezijuma, koji su neophodni za održavanje zdravlja kostiju.

Mercedes Lopez, koja je vodila ovo istraživanje, kaže da se efekti svode na interakciju između šećera iz plave agave i bakterija u crevima koji omogućavaju molekulama šećera da vežu hranjive materije i pomognu da se one prenesu u ćelije koštane srži.
"Potrošnja šećera koje sadrži agava uz adekvatne crevne mikrobiobiote podstiče stvaranje novih kostiju čak i uz prisutnost osteoporoze", objašnjava Lopez.

Ovi rezultati pružaju mogućnost razvijanja alternativnog tretmana za osteoporozu.
Ranija istraživanja pokazala su da tekila može pomoći u smanjenu šećera u krvi i borbi protiv holesterola.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem