DVANAESTOGODIŠNJAK NA PUTU DA OTKRIJE LEK PROTIV RAKA

18.04.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1124 | Autor: | 0

Tinejdžer iz Džordžije dokazao antikancerogeno delovanje zelenog čaja


Dvanaestogodišnjak iz Džordžije Stefan Lit dokazao je da se u zelenom čaju nalaze hemikalije koje se bore protiv ćelija raka. Dečak je radio projekat za Naučni i tehnološki sajam Džordžije, u kojem je koristio antioksidanse iz zelenog čaja protiv ćelija raka u crvima. Osvojio je brojne nagrade i privukao pažnju istraživača širom sveta.
Stefan je postao zainteresovan za borbu protiv raka nakon što su dve porodične prijateljice obolele od kancera dojke. Odmah je počeo da čita o bolesti i našao tekst u kojem se navodi da je stopa obolelih smanjena u Japanu zahvaljujući konzumiranju zelenog čaja.


Tada je sa svojim ocem naručio potreban materijal putem interneta i, uz očevu pomoć, napravljena je laboratorija u kući. Stefan je 100 crva podelio u četiri grupe kako bi testirao hipotezu o delotvornosti zelenog čaja.
Crvi su bili zaraženi ćelijama raka, jedna grupa je bila izložena fitohemikaliji koja se nalazi u zelenom čaju, a druga epigalokatehin-3-galatu (EGCG). Treća grupa je bila izložena samo kancerogenim ćelijama, dok je četvrta grupa bila kontrolna. Rezultate je analizirao mikroskopom koji mu je poklonio deda i otkrio je da crvi koji su bili izloženi supstancama iz zelenog čaja nisu razvili kancerogene ćelije u tumor.


Sada Stefan namerava da presadi ćelije ljudskog tumora u crve i izloži ih EGCG-u kako bi video da li će ova hemikalija "pojesti" ćelije raka.
Njegovi roditelji su veoma ponosni i ističu da je van laboratorije on i dalje "normalan" 12-godišnjak koji uči, igra tenis, trenira karate i ponekad igra igrice.

I još pogledajte:

AHCC

4900 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem