NEDELJA SVESTI O MOZGU

13.03.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 393 | Autor: | 0

Od 13. do 19. marta u Beogradu


Nedelja svesti o mozgu organizuje se širom sveta svake godine sredinom marta. Cilj manifestacije je popularizacija neuronauke
U našoj zemlji organizuju je, od 13. do 19. marta mladi naučnici i entuzijasti Studentske sekcije Društva za neuronauke Srbije.
Nedelja svesti o mozgu 2017. obuhvatiće brojna zanimljiva predavanja iz oblasti neuronauka, tribine, posete laboratorijama, interaktivne radionice i izložbe, kao i bogat program posvećen najmlađima. Ulaz na sve događaje je, kao i do sada, besplatan.
Renomirani predavači Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, govoriće o neobičnim temama: o demencijama sa ranim početkom, povećanoj pospanosti kod ljudi (hipersomnijama), vezi između Mocarta, rokenrola i mozga, glavoboljama, Alchajmeru, bolesti i poremećajima neuromišićne spojnice i mnogim drugim predmetima neuronaučnih istraživanja.
Stručnjaci sa Instituta za histologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu razotkriće nam istinu o regeneraciji nervnih ćelija, noćnom učenju i ishrani u kasnim satima. Na ostalim predavanjima bićete u mogućnosti da saznate o uticaju buke naspavanje, načinu na koji kosmonauti spavaju, kako donosimo odluke, povezanosti čoveka i kompjutera, negativnim uticajima nedostatka sna, i drugim zanimljivim temama.
Širok program Nedelje svesti o mozgu čine i zabavne radionice za decu koje su planirane svakog dana manifestacije u određenim terminima, dok će u subotu, 18. marta, u Galeriji nauke i tehnike celodnevni program „Mozak u vožnji iz snova“ biti u potpunosti posvećen najmlađima i podrazumevaće brojne edukativne i interaktivne aktivnosti.
Edukativni, naučnopopularni, umetnički i tribinski program manifestacijeodržaće se u prostorijama Galeriji nauke i tehnike SANU-a, Studentskom kulturnom centru, Kulturnom centru Beograda i drugim brojnim lokacijama u Beogradu.
Povodom ovogodišnje Nedelje svesti o mozgu Institut za molekularnu genetiku i molekularno inženjerstvo će organizovati dve programske celine.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net