SVE ŠTO STE ŽELELI DA ZNATE O BELOJ ČOKOLADI....

13.03.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1215 | Autor: | 0

Nastala pre sto godina, i odlično je rešenje za osobe kojima smeta kofein

Bela čokolada je nastala pre manje od sto godina, a njena istorija nije tako bogata kao istorija crne. Međutim, ova poslastica takođe značajno utiče na zdravlje.
Mešavina šećera, kakao maslaca i mlečnih delova koju zovemo bela čokolada proizvedena je pre Drugog svetskog rata. Većina izvora tvrdi da su 1930. godine belu čokoladu prvi proizveli Švajcarci koji su i danas poznati majstori u proizvodnji čokolada i slatkiša. Godinu dana kasnije preduzeće M&M je prvo proizvodilo i prodavalo belu čokoladu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Iako belu čokoladu zbog njenog sastava mnogi ne smatraju čokoladom, to ne znači da je ona štetna za naše zdravlje. Na primer, mlečna i tamna čokolada sadrže kofein koji je dobrodošao onima kojima nedostaje energija. Sa druge strena, osobe koje su preosetljive na kofein ili ne smeju da ga konzumiraju zbog zdravstvenih razloga, prinuđene su da izbegavaju mlečnu i tamnu čokoladu. Za takvu populaciju odličan izbor je bela, jer se po kvalitetu ne razlikuje od tamnijih varijanti. Slatka je, pri sobnoj temperaturi tvrda, dobro se lomi i odlično topi u ustima.
Bela čokolada sadrži puno kalcijuma, fosfora i vitamina B2. Svi ti sastojci su ključni za pravilno funkcionisanje organizma i metaboličkih procesa.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem