BUBREZI NE VOLE KOFEIN, SO I KALCIJUM

10.03.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 3339 | Autor: | 0

Koja hrana stvara kamen?


Zdravi bubrezi su od suštinske važnosti za pravilnu detoksikaciju organizma. Međutim, određene namirnice podstiču razvoj kamena u bubregu:

Veštački zaslađivači
Zaslađivači bez kalorija mogu ugroziti funkciju bubrega, ako se konzumiraju dugoročno. Dakle, najbolje je da se opredelite za prirodne zaslađivače kao što su med, stevija ili agava.

Ishrana bogata proteinima
Materije koje se nalaze u životinjskim proteinima, kao što su meso, riba i školjke, mogu povećati mokraćnu kiselinu u urinu. Ovo može dovesti do formiranja kamenova.

Pića na bazi kofeina
Previše kofeina može da dovede do pojave kamena u bubregu, zbog viših nivoa kalcijuma u urinu.

Previše mlečnih proizvoda
Problem sa mlečnim proizvodima je sličan onom sa životinjskim proteinima. Konzumiranje mlečnih proizvoda povećava izlučivanje kalcijuma u urinu, koji je povezan sa povećanim rizikom od nastanka kamena u bubregu.

Previše soli
Visok unos natrijuma povećava rizik od nastanka kamena povećanjem nivoa kalcijuma u urinu. To olakšava proces razvijanja kamenova.

Previše kalcijuma
Suplementi kalcijuma su povezani sa povećanim rizikom od kamena u bubregu. Preporučljivo je za ljude koji imaju tendenciju ka nastanku kamena u bubregu da izbegnu unos više kalcijuma nego što je organizmu potrebno.


I još pogledajte:

NEFROVIT

830 RSD 664 RSD

URINOTEA

510 RSD

URONEFROL

2000 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem