LJUBITELJI PASTE SU ZDRAVIJI I NISU SKLONI GOJENJU

24.02.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1576 | Autor: | 0

"Sve što vidite dugujem špagetama", izjavila je jednom prilikom italijanska glumica Sofija Loren


Prema istraživanju čiji su rezultati predstavljeni na godišnjem sastanku Društva za borbu protiv gojaznosti u SAD-u pokazalo se da su ljubitelji paste mnogo zdraviji u odnosu na one koji je uopšte ne jedu.
Podaci su prikupljeni između 2001. i 2012. godine, a istraživači su utvrdili da ljubitelji paste jedu manje zasićenih masti i rafiniranog šećera, i da unose više esencijalnih vitamina i minerala.
"Pasta može biti odličan osnov za kvalitetnu ishranu jer je savršena podloga za unos povrća, voća, biog mesa, ribe i mahunarki”, naglasila je Dijane Veland, nutricionistkinja i menadžerka udruženja "National Pasta Association".
Ona dodaje kako ova analiza naglašava prehrambenu važnost žitarica koje su sastavni deo zdrave ishrane.
Iako je reč o dobroj vesti za ljubitelje paste, važno je imati na umu da je istraživanje sprovelo udruženje "National Pasta Association" koje ima za cilj dokazivanje zdravstvenih beneficija ove namirnice.
Ipak, ovo nije prvi put da se pasta povezuje sa zdravijim životom. U julu prošle godine studija je pokazala da ljudi koji jedu pastu imaju niži indeks telesne mase i uži struk u odnosu na osobe koje je ne jedu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-17h
  subotom i nedeljom centar ne radi
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem