ALUFOLIJA JE OPASNA!

31.01.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 688 | Autor: | 0

Lekari upozoravaju da su posledice pregrevanja folije osteoporoza i Alchajmerova bolest

Da li ste i vi jedan od onih koji sve ostatke hrane zamotavaju ualuminijumsku foliju, čak i pripremaju hranu u njoj? Više nemojte, jer su lekari objavili šokantno saopštenje!
Naime, aluminijum iz ove praktične folije vrlo lako ulazi u vaše namirnice, a što je temperatura veća, više aluminijuma završava u hrani koju jedemo.
- To može dovesti do opasnih bolesti - upozorava dr Esam Zubaidi, jedan od autora studije.
Lekari upozoravaju da se radi o količinama koje su izuzetno štetne za zdravlje. Opasno je pripremati hranu u aluminijumskoj foliji, podgrevati i ostaviti da se na njoj hladi.
- Takva folija nikako nije pogodna za kuvanje, ali ni za korištenje u svrhu skladištenja, naročito kod nekih namirnica kao što su paradajz, agrumi ili začini - objašnjava Zubaidi i upozorava da gomilanje aluminijuma u telu može da dovede do ozbiljnih bolesti kao što su, na primer, osteoporoza i Alchajmerova bolest.
Previše aluminijuma dovodi i do visokih nivoa kalcijuma u krvi, što je i najčešći pokazatelj da se u telu nalazi previše aluminijuma. U ranijim studijama je pisano o tome kako je kod obolelih od Alchajmera pronađen nataloženi aluminijum u moždanom tkivu. Utvrdili su to nakon njihove smrti kada su obdukcijom proučili mozak.
Doktor Zubaidi kaže da aluminijumska folija nije opasna za zdravlje ako se u nju stavlja hladna hrana, ali napominje da treba izbegavati i aluminijumski pribor za jelo i posuđe.
Za kuvanje je bolje koristiti masni papir za pečenje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem