KARANFILIĆ, ALOE VERA, SVEŽE VOĆE I POVRĆE - PRIJATELJI DESNI

25.01.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 564 | Autor: | 0

Smirite upaljeno zubno meso na prirodan način


Krvarenje desni je veoma česta pojava i mnogi ljudi se suočavaju sa ovim problemom s vremena na vreme.
Ukoliko krvarenje iz desni nije povezano sa drugim stomatološkim problemom (npr, zapaljenjem), u kratkom intervalu neće ugroziti zdravlje zuba. Međutim, krvarenje iz desni često nastaje zbog simptoma kao što su na primer nedostatak vitamina, loš kvalitet četkice za zube ili proteze, a može nastati i kao posledica uzimanja određenih lekova.
Uzroci krvarenja desni:
- gruba ili slaba četka za zube;
- nedostatak vitamina;
- primanje antikoagulansa;
- hormonalne promene tokom trudnoće;
- proteza;
- stomatit;
- retko: dijabetes, srčana oboljenja, leukemija, skorbut, i dr.
U svakom slučaju, krvarenje desni nije samo kozmetički problem koji zatamnjuje sjaj vašeg osmeha. Dobra vest je da krvarenje desni možete ublažiti prirodnim sredstvima.

Karanfilić
Karanfilić smanjuje upalu, dezinfikuje, ima lekovita svojstva i zaustavlja krvarenje desni. Ulje karanfilića ublažava bol i zatvara ranice u ustima.

Aloe vera
Aloe vera kao i karanfilić, smanjuje upalu i shodno tome smanjuje krvarenje. Masirajte desni gelom, a u blažim slučajevima, možete jednostavno da isperete usta rastvorom aloja vere.

Sveže voće i povrće
Krvarenje desni nije razlog da odustanete od jabuke ili sveže šargarepe. Ne samo da sveže voće i povrće sadrži mnoge vitamine i minerale neophodne za zdrave desni, već žvakanjem masirate desni i povećavate cirkulaciju krvi.

So
Ukoliko želite da ublažite krvarenje desni možete isprati usta jakim rastvorom soli. Ako ponavljate postupak tri puta dnevno, to će pomoći da ojačate kapilare i uklonite sve znake upale i krvarenja u ustima.

Vitamin C
Vrlo često nedostatak vitamina C dovodi do raznih problema. Ishrana bogata namirnicama koje sadrže vitamin C je neophodna za zdravlje desni u celini, ne samo u lečenju hemofilije.

Soda bikarbona
Kod krvarenja desni jedno od najjednostavnijih sredstava je ispiranje usta sodom bikarbonom. Ispiranje se može ponavljati do deset puta dnevno.

Med i beli luk
Beli luk je jedan od najjačih prirodnih antibiotika. Med je najbolji multivitamin koji postoji na svetu, a zajedno su idealni za zdravlje desni. Drobljeni beli luk pomešajte sa malo meda i nekoliko puta dnevno nanesite na desni.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net