ANALIZOM KRVI MOŽE SE PREDVIDETI SRČANI UDAR 15 GODINA RANIJE!

11.01.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 821 | Autor: | 0

Troponin test košta šest evra, a rezultati stižu za 30 minuta

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, 17,3 miliona osoba godišnje umre od posledica srčanog udara. Mnoge od ovih smrti izazvane su životnim stilom pacijenta, među kojima je ispijanje alkohola, pušenje, dijete i vežbe. Pacijenti obično ne reaguju dok ne osete znakove upozorenja.
Kada je srčani mišić oštećen ispušta protein zvani tropinon u krvotok. Test krvi se već koristi u bolnicama za brzo dijagnostikovanje da li je neko doživeo srčani udar. Ali nova studija koja je sprovedena na univerzitetima u Edinburgu i Glazgovu, sugerišu da se troponin test može koristiti za detektovanje ranih znakova pre nego neko doživi srčani udar i oboli od neke srčane bolesti.
Tim koji je radio istraživanje objasnio je da je potrebno uraditi još testova kako bi se testiranje uvelo u regularnu praksu i pomoglo u prevenciji srčanih oboljenja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem