ZAŠTO SVE TEŽE PODNOSITE ALKOHOL?

10.01.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 697 | Autor: | 0

Što imate više todina to jetra radi slabije, imate više masnih naslaga, a imunitet slabi

Nekada ste mogli da svako veče izlazite i čekate jutra uz čašicu, a oporavak je trajao najkasnije do popodneva sledećeg dana. Ako vam sada i sama pomisao da noć provedete uz alkohol postaje odbojna, a oporavak posle provoda traje sve duže, vreme je da usporite. I da se ne birnete, jer je to samo znak da starite. A starenje je normalna faza života.
Nauka ima objašnjenje za ovu pojavu.Sa godinama nivoi enzima jetre - alkohol-dehidrogenaze i aldehid dehidrogenaze koji su potrebni da bi razgradili alkohol i njegove ostatke postaju sve niži. Kao rezultat, acetaldehid, jedan od ostataka alkohola zbog kojeg se osećate grozno, ostaje duže u organizmu, otkriva portal Sajens of jus. S godinama ćete se sve teže oporavljati od svega, kažu naučnici, jer i vaš imunitet postepeno slabi. Telo i dalje zna da se samo zalečiti i zaštititi, ali ne više tako brzo kao u mladosti. Osim toga, s godinama dođu i mnoge obaveze, pa više ne možete da ležite ceo dan i oporavljate se kao nekad. Zbog toga osećate svoj mamurluk još gore. Takođe, kako starite, sakupljate i sve više telesne masti. Mast ne apsorbuje alkohol i oni koji je imaju više teže podnose posledice pijenja. Žene po pravilu imaju više masti od muškaraca i to je jedan od razloga zašto ne mogu da popiju kao oni, zašto se brže opiju i teže podnose mamurluk. Ako bolujete od neke hronične bolesti, to znači da lekovi koje pijete mogu ometati razgradnju alkohola pa postoji mogućnost da će on duže ostati u vašem telu.
Dakle, kako dodajete godine životu, tako smanjite alkohol i izlaske u noćni provod.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem