LAN I PISKAVICA - NAJMOĆNIJI PRIRODNI LAKSATIVI

23.11.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 13596 | Autor: | 0

Rešenje za potpuno čišćenje tela nakon slavskog prejedanja

Spoj dva moćna semena učiniće čuda za vaš organizam. Reč je o spoju semena lana i piskavice, a postupak je sledeći:
Svako jutro u jednu šoljicu potopite 1 kašičicu semena lana i 1 kašičicu semena piskavice, preko sipajte vodu, taman toliko da smesa ogrezne i ostavite da odstoji do uveče.
Svako veče pojedite ovu smesu, pazeći da svako seme lana i piskavice dobro izgrickate. Ukus je podseća na mlade orahe, pomalo gorak.
Čim se ujutru probudite videćete kako vam metabolizam radi kao sat.
Ovaj postupak ponavljajte svako veče tokom 20 dana. Nakon dvadeset dana napravite pauzu od najmanje mesec dana.
Lan je namirnica koja je u stanju da potpuno očisti creva. Koristi se kod problema sa lenjim crevima i opstipacijom. Lan snadbeva telo vlaknima, omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Omega-3 masne kiseline prisutne su u jezgri lana i zbog toga ovojnica mora biti probijena da biste ih mogli iskoristiti (što znači da semenke morate da dobro sažvaćete).
Piskavica je seme koje sadrži fitoestrogen zadužen za zadržavanje vode u grudima pa zbog toga ovo seme je u stanju da poveća ženske grudi. Prorok Muhamed je rekao za maleno seme piskavice: "Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu."
Ovo čudotvorno seme narodna medicina koristi u lečenju alergija, visokog pritiska, regulisanju šećera u krvi, izbacivanju sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma i td.
Bila je izuzetno cenjena u atničkom dobu, dok je u Indiji i na Srednjem Istoku koriste kao glavni začin mnogih jela.
Rezultati ovakvog čišćenja organizma:
Regulisanje težine: Samim regulisanjem probave, tj. redovnim pražnjenjem creva, vi ćete smanjiti svoju težinu. Najpre će nestati osećaj nadutosti, a zatim i salo koje se nakupljalo u predelu stomaka.
Smanjenje holesterola: Lan i piskavica se koriste za regulisanje holesterola. Oni su nevorovatni čistači krvi i krvnih sudova pa zbog toga iz organizma izbacuju sve toksine i štetne materije. Lan sadrži i lecitin koji pomaže u razgradnji nezdravih masnoća u probavnom traktu, a vlakna i sluz ih vežu za sebe i eliminišu iz tela čime sprečavaju njihovo zadržavanje u organizmu.
Reguliše šećer u krvi: Laneno brašno ujedno opskrbljuje organizam B vitaminima, kalijumom, magnezijumom i cinkom.
Hrana za mozak: Lan i piskavica su bogati prirodni izvor lignana, supstance biljnog porekla koje imaju niz lekovitih svojstava. Lignani spadaju u grupu prirodnih fitoestrogena sa snažnim antioksidativnim, antitumorskim, antiviralnim, antifungalnim i antibakterijskim svojstvima, koji izuzetno pozitivno deluju i na zdravlje mozga.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 10h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

 • Ilije Garašanina 5 A
  (Palilulska pijaca), Beograd
  064/643-30-55
  Radno vreme od 8h-15h
  Ponedeljak je neradan dan
  Pogledajte na mapi ovde.

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem