KRUŠKA PROTIV OSTEOPOROZE

23.11.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 1043 | Autor: | 0

Jesenji plod sadrži mineral bor, koji pospešuje apsorpciju kalcijuma

Kruška je idealna voćka: zdrava je, uvek može da vam se nađe pri ruci, odlična je ako je volite samu, a još bolja ako je kombinujte u raznim jelima i poslasticama.
Kruška utiče na regulaciju insulina i nakon što je pojedete, duže ćete imati osećaj sitosti, budući da prirodno reguliše nivo šećera u krvi. Zbog toga je i savršena namirnica ako želite da skinete koji kilogram.
Odličan je i izvor vlakana - kruška srednje veličine ima oko 100 kalorija i šest grama vlakana. Vlakna u svakodnevnoj ishrani održavaju nivo holesterola, odnosno preventivno deluju na bolesti srca i krvnih sudova, ali i sprečavaju nadutost.
Poput ostalog voća, možete računati na kruške kao izvor raznih minerala i vitamina poput C, K, B2, B3 i B6, kao i kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, bakra i mangana.
Posebna je zanimljivost što kruške sadrže i mineral bor, koji pospešuje apsorpciju kalcijuma. Zato se naglašava da su kruške idealne za prevenciju osteoporoze.
Kada ih birate, važno je da budu bez udubljenja i ogrebotina. Nedozrela kruška obično je tvrđa i ima sjajnu koru, a dozrela je mat i nešto mekša. Da su zrele, najbolje ćete znati ako lagano utisnete palac, a na kori ostane udubljenje. Tada ih treba pojesti u sledeća dva-tri dana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem