PODMLADITE SE UZ TIBETANSKU GIMNASTIKU

04.11.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 828 | Autor: | 0

Dovoljno je samo 5 minuta dnevno!

Ovu gimnastiku praktikuju tibetanski monasi, a traje samo 5 minuta! Stimuliše sve endokrine žlezde, čineći da one proizvedu hormone kao kod zdravih ljudi starih 25-30 godina.
Gimnastika se sprovodi u krevetu, odmah posle buđenja (poželjno do 6 sati). Pogodna je za sve uzraste, a pogotovo za starije.
1. Trljajte ruke.
Trljajte dlanove nekoliko sekundi dok ne postanu vrući.
2. Palming.
Vrele dlanove stavite na očne jabučice. Pritiskajte tempom 1 pritisak u 1 sekundi 30 puta. Zatim zadržite dlanove na jabučicama 30 sekundi.
Ako imate loš vid, onda zadržite dlanove do 2 minuta.
3. “Pumpajte” uši.
Stavite dlanove na uši i pritisnite 30 puta u 30 sekundi. Ako na početku budu bolelo, onda je prisutno hronično oboljenje. Nemojte prekidati pritisak, nastavite, ali “nežnije”, dok ne prođe bol.
4. Zatezanje lica.
Veliki prst stavite iza uha, ruke stisnite u pesnicu i zatežite lice od brade do ušiju, uz jak pritisak na kožu lica - masažu. Ponoviti 30 puta. Posle ove vežbe osetićete priliv krvi u lice, i lice se može oznojiti. Na ovaj način poboljšava se limfni tok i zateže koža.
5. Masaža čela.
Desni dlan stavite čelo, a levi na desni. Trljajte s leva na desno, 30 puta. Hipofiza će se aktivirati a rad sinusa poboljšati.
6. Masaža glave.
Ova vežba deluje na parijentalni deo glave. “Letite” rukama iznad glave. Pravite prsten od ruku (levi dlan na desni) i “letite“ nad glavom napred-nazad 30 puta, a posle levo-desno od jednog uha ka drugom, 30 puta. Glavu treba malo podići. Ova vežba normalizuje pritisak, i visok i nizak. Poboljšava se pokretljivost zglobova ramena , učvršćuju mišići ruku. S vremenom nestaju bolovi u rukama. I ako ranije niste mogli da podignete ruke, uskoro ćete moći i to sa lakoćom.
7. Masaža štitne žlezde.
Desnu ruku stavite na štitnu žlezdu, levu na desnu. 30 puta levom rukom pravite polusferu od grla do kraja stomaka. Ponovite 30 puta. Na kraju stavite levu ruku na desnu i zadržite nekoliko sekundi.
8. Masaža stomaka.
Spustite ruke na stomak. Desna dole, leva gore, masirajte stomak u pravcu kazaljke na satu, 30 puta. Na ovaj način normalizuje se rad trbušnih organa, nestaju zatvori.
9. Kruženje šakama i stopalima
Ruke i noge poditnite, rotirajte ruke u ručnom zglobu i noge u skočnom, ponovite 30 puta. Ovako se poboljšava krvotok u kapilarama.
10. Trljanje stopala.
Oslonite stopalo o stopalo i stavite ruke na stopala. Masirajte celo stopalo, pripazite kakav je osećaj, ima li bolnih tačaka. Ako ima, masirajte ih više. Posebnu pažnju posvetite centru stopala 30 sekundi.

Povezane vesti

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem