BUBULJICE ZBOG JASTUČNICE

18.10.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 570 | Autor: | 0

Bakterije sa posteljine uništavaju lice, i to nema veze ni sa šminkom ni sa ishranom

Možda ste čuli da previše šminke izaziva bubuljice, akne i mitisere, ili da je za sve kriva ishrana, da čokolada uništava kožu, a čips dovodi do preteranog starenja, pa onda počeli da se hranite zdravo i shvatili da bubuljice nastavljaju da vam “krase” lice. Možda ste probali sve moguće proizvode, tretmane i postupke za sređivanje lice i ništa nije pomoglo.
Za sve je kriva vaša jastučnica! Počnite da je menjate svakog drugog dana i u roku od mesec dana primetićete razliku.
Dermatolozi već duže vreme upozoravaju na opasnosti koje se kriju na našoj jastučnici, i to u obliku sebuma koji se prirodno luči tokom noći. Ukombinujte to sa bakterijama (koje verovatno imate u koži ako imate akne), prašinom, pljuvačkom, prljavštinom sa kose, proizvodima koje stavljate u kosu i dobili ste idealan koktel za razvoj i prenošenje bakterija i nastanak gadnih bubuljica.
Ovo predstavlja najveću opasnost za ljude koji već imaju problema sa licem.
- Neće svako da dobije bubuljice od jastučnice. Ali, ako ste već skloni aknama i bubuljicama, bilo da je to zbog hormona, genetike ili stresa, jastučnica može dodatno da iziritira već osetljivu kožu i izazove nove bubuljice - objašnjava dermatolog Elen Klark.
Kako da rešite stvar? Za početak, počnite da menjate jastučnicu svakog drugog dana - jedne večeri spavajte na jednoj strani jastuka, sledeće na drugoj i odmah menjajte jastučnicu. Na taj način bakterije sa vaše kože neće dobiti priliku da se razmnože, pa onda ponovo završe na koži i izazovu haos.
Osim toga, trebalo bi da perete lice svake večeri i da se trudite da vam jastučnica bude napravljena od prirodnih materijala, koji mogu da "dišu" i neće tako lako postati leglo bakterija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net