NAJGORI SAVETI ZA ZDRAVLJE GVINET PALTROU

13.10.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 487 | Autor: | 0

Klistir, inhaliranje vagine, skakanje na trampolini...


Popularna glumica Gvinet Paltrou često se nalazi na meti kritika lekara.
Njen portal "Goop" redovno objavljuje recepte, kozmetičke i zdravstvene savete kako ostati u formi, živeti zdravije i usporiti starenje. Većina tih saveta je pod velikim znakom pitanja.
Portal "IFL Science" je objavio listu najgorih.

Grudnjaci sa žicom mogu da izazovu rak dojke
Doktor Habib Sadegi, ortoped, objavio je na Goopu kako grudnjaci sa žicom možda izazivaju rak dojke. Američko udruženje za karcinom i neprofitna organizacija BreastCancer.org upozoravaju da ne postaje nikakvi dokazi da postoji veza između grudnjaka sa žicom i raka dojke.
Jedino istraživanje sprovedeno na tu temu donijelo je zaključak koji je očit već iz samog naslova istraživanja: "Nošenje grudnjaka nije povezano s rizikom od raka dojke".

Detoksikacija je bitna kako biste izbacili hemikalije iz tela
U članku objavljenom na Goopu, "ekolog" Rik Smit tvrdi da moramo 'da čistimo svoja tela kako bismo ih oslobodili od sintetičkih toksina nastalih nakon 1950. godine, koje udišemo, gutamo i asporbujemo kroz kožu svaki dan. Ideja da naše telo gomila toksine višestruko je opovrgnuta - prirodni sistem čišćenja organizma radi fantastično. Naši bubrezi i jetra na dnevnoj bazi čiste toksine iz alkohola, hrane i lekova, i izbacuju ih iz organizma. Osim ako je neki od tih organa bolestan.

Parenje vagine dimom lišća divljeg pelina će uravnotežiti hormone
Goop je u svojem vodiču za velnes centre nahvalio parenje vagine, tvrdeći da para sa ekstraktom lišća divljeg pelina čisti matericu i pomaže da se nivoi hormona uravnoteže.
Lekari upozoravaju da se radi o opasnom tretmanu koji može da izazove opekotine ili bakterijske infekcije. Ženski polni organ je delikatan ekosistem koji je lako poremetiti, a fraza 'uravnotežiti hormone' nema nikakvo medicinsko značenje. Takođe, lišće divljeg pelina nema nikakav učinak na hormone.
Ginekolog Jen Gunter upozorava i da je damama koji idu na parenje vagine potrebna i lekcija iz anatomije. 'Para ne može ući u vašu matericu iz vagine osim ako koristite neki nastavak pod pritiskom, a to nikad nikad, nikad, nemojte raditi', rekla je Gunter.

Skakanje na trampolini bolje je od trčanja
Članak na Goopu tvrdio je kako su NASA-ini stručnjaci ustanovili da je vežbanje na trampolini, za zdravlje krvnog sistema i sagorevanje masnih naslaga, čak 68% delotvornije od trčanja.
Ipak radi se o NASA-inom istraživanju iz 1980. godine, gde su se testirani načini za što brži oporavak astronauta od bestežinskog stanja. Brojka od 68% bila je razlika između trčanja i skakanja, i nema nikakve veze ni sa sistemom krvnih sudova ni sa sagorevanjem masti.

Kreme za sunce na bazi hemikalija su loše, trebate samo koristiti one na bazi minerala
Goop tvrdi kako se treba držati samo 'čistih' krema za sunčanje, bez ikakvih hemikalija. Istraživanja su pokazala da ne postoje nikakve štetne posledice po zdravlje pri korišćenju krema s hemijskim sastojcima.
S druge strane, nekorišćenje krema za sunčanje može dovesti do ozbiljnih posledica.

Čišćenje debelog creva je neophodno kako bi uklonili toksine iz tela
Goop hvali klistiranje kao nešto bez čega je nemoguće rešiti se suvišnih toksina nakupljenih na ćelijama debelog creva.
Lekari upozoravaju da klistiranje - čišćenje debelog creva tečnošću upumpanom u rektum kroz cev - ne samo da nije neophodno već sa sobom nosi i ozbiljne rizike.

Foto: printskrin

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem