DEZODORANSI IZAZIVAJU METASTAZE

07.10.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 2084 | Autor: | 0

Švajcarski naučnici savetuju izbegavanje dezodoransa sa aluminijumovim solima

Dugo se spekuliše da aluminijumove soli u perspirantima izazivaju rak dojke, ali rezultati istraživanja sprovedenog u Švajcarskoj sugerišu da je opasnost mnogo veća. Naime, naučnici sada tvrde da aluminijum iz roll-on dezodoransa mogu da izazovu agresivne, metastazirajuće tumore.
Švajcarski naučnici tvrde da dugotrajna izloženost ovoj hemikaliji može da podstakne razvoj tumora koji se šire po telu. Auminijum hlorohidrat blokira žlezde znojnice, nakuplja se u tkivu dojki i i proizvodi efekte slične onima koje proizvodi estrogen. Stravična je činjenica da većina današnjih perspiranata sadrži ovaj sastojak ili druge sastojke s aluminijumom. Koautor ove studije, profesor Andre-Paskal Sapino, usporedio je ove sastojke s azbestom: - Azbest je jeftin i ima veliki industrijski potencijal i bilo je potrebno 50 godina da dođemo do njegove zabrane. Nadam se da neće toliko dugo proći dok se zabrane i aluminijumske soli - ispričao je za portal Lokal. Osim toga, kao i azbest, aluminijum nije vidljiv kao mutagen u bakterijama, ali nakon što su aluminijumske soli ubačene u miševe, pojavili su im se metastazirajući agresivni tumori. Profesor Sapino je ujedno i onkolog i savetuje i muškarce i žene da izbegavaju dezodoranse koji sadrže aluminijumske soli, piše Dejli mejl.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem