MOBILNI TELEFON UBIJA SPERMATOZOIDE

05.10.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 406 | Autor: | 0

Najugroženiji su muškarci koji telefone drže u džepovima pantalona

Dugoročno nošenje mobilnog telefona u blizini genitalija kod muškaraca smanjuje broj spermatozoida, pokazala je nova studija australijskih naučnika sa Univerziteta Njukasl.
Autori istraživanja prikupili su i analizirali podatke 27 ranijih studija koje su se bavile uticajem zračenja na mušku plodnost. Pokazalo se da postoji velika povezanost između radijacije mobilnih telefona i oštećenja sperme.
Oni su, takođe, uradili i analizu 1.492 uzorka semene tečnosti, i utvrdili da mobilni telefoni smanjuju mobilnost spermatozoida za osam odsto, dok je njihova održivost takođe smanjena, i to za devet odsto. U većini studija utvrđen je i gubitak spermatozoida, izazvan ovim zračenjem, kao i to da zračenje nanosi štetu DNK lancu.
Druga studija, rađena u Izraelu pokazala je da je sperma muškaraca, koji su tokom dana držali telefone u džepu, na 50 cm udaljene od prepona, ozbiljno pogođena u 47% slučajeva, odnosno da je imala nenormalnu koncentraciju spermatozoida, u poređenju sa samo 11% nepovoljnog broja i loše pokretljivosti spermatozoida u opštoj populaciji.
Ovi proračuni su našli statistički značajnu vezu između udaljenosti telefona od prepona i koncentracije sperme.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem