ČAJ SA MLEKOM POPULARNIJI OD KAFE

02.09.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 580 | Autor: | 0

Svakog dana stanovnici Hongkonga popiju 2,5 miliona šolja ovog napitka

Za neke gradove kafa je pokretačka snaga. U Hongkongu to je čaj od mleka, moćna injekcija kofeina koja ovom gradu ubrizgava život.
Iako ovde postoje hiljade restorana, jednostavni lokali u kojima se nudi ovaj čaj ostaju najdraža mesta okupljanja lokalnog stanovništva. Tu se nude jednostavna lokalna jela, poput prženih sendviča od jaja ili supa od testenine i makarona. Veran pratilac obroka je "lai cha", čaj napravljen od različitih vrsta crnog čaja i pomešan s mlekom u prahu i isceđen nekoliko puta.
Stanovnici ovog grada dnevno popiju blizu 2,5 miliona šolja ovog napitka.
Čaj s mlekom je deo lokalne liste "nedodirljivog kulturnog nasleđa". Iz Asocijacije za kafu i čaj Hongkonga kažu da ova vrsta čaja postaje sve popularnija i globalno.
Asocijacila već sedam godina organizuje i takmičenja u pravljenju ovog čaja širom sveta, u kojima svake godine ima sve više učesnika.
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja, održanog prošlog meseca, je Čen Či Ping iz Hongkonga, koji ovaj čaj pravi već 22 godine.
Upitan za tajnu uspeha, Čen kaže da svaki detalj mora biti strogo precizan i se pravljenju čaja mora posvetiti puna pažnja. Međutim, postoji i tajni sastojak.
"Najvažnija je da u pravljenje čaja uložite svoje srce", kaže Čen.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem