’TRČE ZA NOVCEM I RAZBOLE SE - PA ISTI NOVAC TROŠE NA LEČENJE’

25.07.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 821 | Autor: | 0

Dalaj Lama objašnjava suštinu života savremenog čoveka u jednoj rečenici


Tokom jednog intervjua novinar je pitao Dalaj Lamu, duhovnog vođu Tibetanaca, šta ga najviše iznenađuje kod čovečanstva, a njegov odgovor bio je fantastičan. U nekoliko rečenica je opisao tužnu i zabrinjavajuću svakodnevicu većine ljudi.
Ovo je njegov odgovor: Čovek me najviše iznenađuje u čovečanstvu. Jer, on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac. Tada žrtvuje novac kako bi oporavio svoje zdravlje. A onda je toliko zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti - a rezultat toga je da on ne živi ni u sadašnjosti ni u budućnosti - živi kao da nikada neće umreti, a onda umire nakon što nikada nije zaista živeo.
I zaista je tako. Ljudi trče za zaradom i karijerom stavljajući to ispred svih drugih stvari u životu. Često rade poslove koje ne vole, sakupljaju novac i odriču se svega da bi dočekali mirnu starost i uživali, a kad do toga dođe - više nemaju snage za uživanje u životu, a niti previše vremena.
Foto: Jutub

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem