HRANA ŠTITI OD SUNCA

05.07.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 528 | Autor: | 0

Na plažu ponesite pistaće, kikiriki, jabuke...


Vreme je da uživate u vrelim letnjim danima. Postoji mnogo saveta kako da dobijete lepu boju, odnosno kako da ne izgorite i ono što je najvažnije kako da sačuvate svoju kožu od potencijalnih oboljenja, koja može da izazove visoko UV zračenje.
Međutim, kožu možete da sačuvate samo uz pomoć kvalitetne ishrane, piše Elite Daily. Ukoliko želite da dobijete dobru boju, ali i da istovremeno sačuvate svoje zdravlje, onda na vreme treba da brinete o tome, tako što ćete da unosite određene namirnice.

Crno vino
Ovo piće sadrži apigenin i resveratrol, koji čuvaju kožu od različitih oštećenja. Ekstrakti grožđa su prepuni vitamina, a ukoliko dodate jabuku i višnje, možete da dobijete fantastičnu sangriju.

Kurkuma
Kurkuma sadrži kurkumin, koji smanjuje rizik od raka kože. Ovo čudo od začina sprečava iritaciju kože, a možete ga unositi kao dodatak ishrani, ali i zasebno.

Pistaći i kikiriki
Ove namirnice, takođe, sadrže resveratrol, koji pojačava imuni sistem najvećeg organa. Dakle, sladoled od pistaća i puter od kikirikija balgotvorno deluju na vašu kožu, ali i na vaš želudac.

Jabuke
Ovo je najbrža brza hrana, a istovremeno najzdravija. Osim što osvežava vaš dah, jabuka sadrže dovoljan broj vlakana, dovoljnih za jedan obrok. Ovo voće sadrži flavonoid kvercetin, koji sprečava oštećenje kože.

Soja i laneno seme
Ove namirnice, bilo da ih jedete same ili u jelima, mogu da spreče pojavu više vrsta raka, pa samim tim i raka kože.
Najbolja formula za zaštitu kože od sunca je i dalje redukovano izlaganje njegovom zračenju, korišćenje zaštitnih krema i preporučena hrana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem