PREDEBELA, A NEMA VIŠAK KILOGRAMA

17.06.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 779 | Autor: | 0

Studentkinja posramila čuveni modni brend zbog forsiranja preterane mršavosti


Doktorant komparativne književnosti na Triniti koledžu u Lidsu, Rut Klemens (25) u ponedeljak je snimila fotografiju sebe u kabini za presvlačenje u jednoj od prodavnica lanca H&M, na kojoj se jasno vidi da ne može da zakopča farmerke, dok joj majica jedva doseže do polovine stomaka.
Ona inače nosi broj 14, a nedostajalo joj je skoro deset centimetara da zakopča pantalone veličine 16. A majica veličine M delovala je poput one za malu decu.
Njen je post ubrzo postao viralan, pa je skoro trenutno dobio skoro osamdeset hiljada lajkova i osam hiljada komentara, a podeljen je preko 10 hiljada puta.
U poruci namenjenoj šefovima H&M-a napisala je da proizvode “neralno male” farmerke.
“Kao što ste sigurno i sami svesni, veličina 16 najveća je koju imate (ne računajući serije namenjene plus veličinama, koje su jako ograničene i ne nude sve stilove koje postoje i za manje brojeve)”, napisala je studentkinja.

Rut Klemens foto:fejsbuk

“Ja nemam višak kilograma (ne da bi to trebalo da bude bitno), a iako sam visoka 183cm moje je telo prosečnog oblika. Jako mi je teško da pronađem odeću koja mi odgovara zbog moje visine, pa zašto pravite farmerke koje su tako nerealno male?” napisala je Rut i pitala, “Jesam li ja predebela za vašu svakodnevnu liniju?”
Portparol H&M-a, švedske firme sa gotovo 4.000 prodavnica širom sveta, odgovorio je da veličine variraju zavisno od tržišta, stila i materijala.
“Cenimo svaku povratnu informaciju pa ćemo proveriti stvari koje ste vi i druge mušterije naveli”, navodi se u odgovoru.
H&M je samo jedan od modnih lanaca koji su optuženi da koriste na granici anoreksije ultravitke manekenske lutke u svojim prodavnicama.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem