2 PIVA NA DAN ŠTITE OD SRČANOG UDARA

25.05.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 966 | Autor: | 0

To tvrde italijanski naučnici na osnovu 150 studija sprovedenih na tu temu


Otprilike dva mala piva na dan (svaki po 330 ml) smanjuju rizik od srčanih bolesti za 25 odsto, tvrde naučnici sa Mediteranskog neurološkog instituta u Italiji na osnovu 150 studija sprovedenih na tu temu. Ipak tu količinu preporučili bi muškarcima dok je ženama dovoljno jedno pivo dnevno.
- Alkohol može da povisi nivo "dobrog" holesterola u telu, ali s njim ne treba preterivati. Naime, osim što vodi alkoholizmu, u pojedinim slučajevima izaziva pojavu nekih vrsti raka kod ljudi koji su rizična grupa i skloniji su tome - tvrde stručnjaci.
Sa tvrdnjama italijanskih naučnika ne slaže se u potpunosti dr Eni Briton, profesorka epidemiologije na Univerzitetu u Londonu. Ona kaže:
- Moramo to uzeti sa rezervom. Postoji sve veća zabrinutost da su epidemiološke studije, na kojima se zasnivaju ti dokazi, manjkave. Dobrobiti za srce koje se pripisuju alkoholu, uključujući i pivo, su precinjene - piše The Independent.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem