I MUŠKARCIMA KUCA BIOLOŠKI SAT

23.05.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 293 | Autor: | 0

Posle 40. oštećenja na spermi mogu biti fatalna po potomstvo

Specijalisti za plodnost ukazuju da muškarci nisu imuni na reproduktivno starenje kao što se ranije mislilo, prenosi magazin Stem sels. Sada su i muškarci upozoreni da ako žele da budu očevi, to učine do 40. godine. Što više čekaju veća je verovatnoća da će njihova deca imati veći rizik od ozbiljnih bolesti – Daunovog sindroma, autizma ili mentalnih bolesti.
U studiji je analiziran uticaj očevih godina i način života na detetovo zdravlje. Između ostalog, navodi se da muškarci od 40. i više godina imaju šest puta veću šansu da imaju autističnu decu nego očevi mlađi od 30. Smatra se da sperma s godinama postaje oštećenija.
Zabrinjavajuće je i to što se neki efekti prenose na druge generacije, tako da bi ovim bolestima mogli biti pogođeni i unuci. Takođe, studija je upozorila da količine alkohola koje muškarci piju mogu da utiču na zdravlje dece. Bebi može biti detektovan fetalni alkoholni spektar poremećaja koji izaziva problem s koncetracijom, hiperaktivnošću i slabom koordinacijom, i u slučajevima gde majka nije pila.
Konzumiranje alkohola povezano je i sa manjim mozgovima beba, i nižom inteligencijom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem