OČISTITE VAZDUH POMOĆU ŽALFIJE

21.04.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 5357 | Autor: | 0

Paljenje bilja može pojačati funkciju pluća, mozga i kože, ali i pročistiti vazduh

Energetsko čišćenje doma je istočnjačka praksa koja između ostalog uključuje paljenje aromatičnog bilja poput žalfije i tamjana. Informacije prikupljene u pedeset zemalja na pet kontinenta, a objavljene u časopisu Journal of Etnopharmacology otkrile su da ova metoda može značajno unaprediti kvalitet vazduha.
Naučni rad po imenom Medicinal Smokes tvrdi da dim nastao paljenjem bilja može pojačati funkciju pluća, mozga i kože, ali i pročistiti vazduh.
- Sproveli smo jednosatni tretman dimom koji je izlazio iz kombinacije gorućeg drveta i začinskog bilja. Primetili smo smanjenje bakterija u vazduhu za 94 posto. Čistoća vazduha održala se i do 24 sata nakon paljenja u zatvorenoj sobi - napisano je u studiji, a neke štetne bakterije nisu bile prisutne u vazduhu ni nakon mesec dana od tretmana.
Stručnjaci napominju da se kvalitet vazduha smanjuje svakoga dana, a da se u vazduhu može pronaći 1.800 različitih bakterija, od čega je dosta njih opasno za zdravlje. Uobičajene metode sterilizacije prostora često uključuju hemikalije koje mogu naneti više štete nego koristi, pa je logično da se rešenja pronađu u prirodi.
Prednost prirodnih lekova u gasovitom obliku kao što je kađenje žalfijom, tamjanom, smrekom ili sandalovinom osigurava delotvorniju apsorpciju organizma, kao i nižu cenu proizvodnje.
Dovoljno je prstohvat sušene žalfije zapaliti nad tanjirićem, a kad počne da se dimi prođite kroz kuću kako biste uradili čišćenje doma.
Možete zapaliti i osušeni snop dužih stabljika žalfije koje ste, na primer, nabrali na moru tokom letovanja.
Savet plus: Imajte na umu i da bi pre kađenja mogli da pospremite dom, odnosno očiste prostor od klasičnih nečistoća poput prašine. Čišćenje dimom najčešće se radi u jutarnjim i popodnevnim satima uz sve otvorene prozore u domu, a preporučuje se da se nakon njega istuširate.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem