AVOKADO OBARA HOLESTEROL

20.04.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 902 | Autor: | 0

Nezasićene masne kiseline iz ovog voća čuvaju krvne sudove

Avokado je jedna od najzdravijih namirnica, a svakim novim istraživanjem naučnici otkrivaju njegove nove prednosti. Dosadašnja istraživanja su pokazala da avokado pomaže u regulaciji apetita i podstiče apsorpciju nutritivnih jedinjenja. Američki naučnici su nedavno sproveli istraživanje u kojemu su učestvovale osobe sa prekomernom telesnom težinom. Praćene su njihove životne navike, uključujući i način ishrane. Ispitanici su podeljeni u dve grupe, jedna je konzumirala avokado, a druga ne.
Nakon 5 nedelja nijedan od učesnika nije primetio dramatične promene u telesnoj težini ali su promene bile vidljive u nivou holesterola. Kod učesnika koji su svakodnevno jeli avokado nivo holesterola bio je u proseku 13 jedinica manji, dok je kod drugih bio manji za samo 7,4 jedinice.
Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da avokado ima pozitivan uticaj na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Prethodna istraživanja su pokazala da ovo voće smanjuje rizik od nastanka srčanog i moždanog udara.
Avokado odličan izvor zdravih, odnosno nezasićenih masnih kiselina, koje smanjuju rizik od nakupljanja plaka u arterijama i nastanka krvnog ugruška.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem