ULONG ČAJEVI – KINESKO ČUDO

01.03.2016 | AKTUELNO | Pregleda: 4041 | Autor: | 0

Sagorevaju masti, čiste organizam

Za sve postoji rešenje - probajte čajeve koji sagorevaju masti, ubrzavaju metabolizam i odlični su za detoksikaciju organizma.
Ulong (Vu Long) čajevi pripadaju grupi najcenjenijih polufermentisanih čajeva. Zovu ih još i kinesko čudo. Ulong čaj se konzumira u zemljama jugoistočne Azije i Japanu gde je izuzetno cenjen. Postoje stotine vrsta Ulong čajeva, koji su klasifikovani prema grmu čaja, sezoni žetve i regionu gajenja. Svaki region u kome se gaji Ulong čaj ima svoju jedinstvenu aromu i tradiciju proizvodnje koja se razlikuje od drugog regiona. Ulong čajevi su izuzetni sagorevači masti, pa se konzumiranje ovog čaja preporučuje baš tokom predstojećih praznika, jer će mnogi preterivati sa hranom i pićem.
Nai Ksiang čaj – Miris mleka
Nai Ksiang Vu Long u prevodu znači „miris mleka.“ Po načinu sušenja, i kao što mu ime govori, ovaj čaj karakteriše upečatljiv miris i ukus mleka. Zbog svog božanstvenog i jedinstvenog ukusa, Nai Ksiang čaj je široko rasprostranjen i popularan. Može se prelivati vodom više puta, a tečnost koja se dobija je žućkasto zelene boje.
Čin Čin čaj - Aromatični ukus i izražena voćna nota
Iako raste na Sumatri, Čin Čin je u potpunosti tipičan kineski Ulong čaj sa karakterističnim aromatičnim ukusom i sa izraženom voćnom notom.
Zeleni čaj
Zeleni čajevi su sve popularniji, jer sadrže korisne polifenole koji su jak antioksidans. Pomažu osobama koje su na dijeti, jer ubrzavaju metabolizam, smanjuju rizik od moždanog udara. U Kini postoji izreka “da je bolje izdržati tri dana bez hrane, nego jedan dan bez zelenog čaja“. Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko puta jači nego oni u agrumima, pa je zato preporučljivo ovaj čaj ispijati svakodnevno.
Žuti čaj Huang Da Ča
Žuti čaj dobio je ime po svojoj žućkastoj boji, ali je u bliskoj vezi sa zelenim. Ovo je čaj koji je delimično oksidisan. Faza sušenja je sporija, vlaga iz lista se sporije gubi i listovi ostaju žute boje. Ukoliko je vaš izbor baš ovaj čaj, onda obavezno probajte Huang Da Ča u čijoj aromi možete osetiti tragove čokolade i kafe. Odlika ovog čaja su i vidljive grančice, koje mu daju slatkast ukus.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem