ĐUMBIR JE JAČI OD HEMOTERAPIJE

16.12.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 2562 | Autor: | 0

Sastojak ovog omiljenog začina uništava matičnih ćelije raka odgovorne za dalje širenje tumora

Đumbir je koren koji se najčešće koristi u pripremi jela i kolača, ali i kao lekovita biljka za olakšavanje mnogih zdravstvenih tegoba. Na novu primenu ukazali su naučnici sa Univerziteta Džordžija. Oni, naime, smatraju da je đumbir delotvorniji od hemoterapije, a pri tom uništava samo ćelije raka, za razliku od klasične terapije koja uništava i zdrave. Prema tvrdnjama sa ovog univerziteta, primena đumbira znatno smanjuje veličinu tumora, u nekim slučajevima za čak 54 posto.
Prema drugoj studiji, sastojak đumbira - 6-shogaol koji nastaje sušenjem ili kuvanjem, pokazao se odličnim kod uništavanja ćelija raka u dojci. Tumor u sastavu ima samo 0,2 do jedan posto matičnih ćelija, ali ih je vrlo teško eliminisati, a u stanju su da stvaraju nove ćelije raka, jer se neprekidno obnavljaju.
- To znači da su matične ćelije raka u stanju da se samostalno obnavljaju i stalno nastaju, a otporne su na konvencionalna hemoterapijska sredstva. Na taj način stvaraju nove tumorske kolonije i šire se telom. Jedini način za potpuno oslobađanje tela od raka je uništavanje matičnih ćelija u tumoru - kažu stručnjaci i dodaju da je to razlog zašto se rak pojavljuje i nakon naizgled uspešnog lečenja hemoterapijom, zračenjem ili operacijom, piše ewao.com.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net