KAKO ODABRATI DOBRE NAOČARE ZA SUNCE

11.08.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1053 | Autor: | 0

„Smrt“ za oči su jeftine koje se nude na svakom uglu


Na naočarima za sunce ne treba štedeti. One jesu modni detalj, ali uvek imajte u vidu da im je primarna funkcija zaštita očiju.
„Smrt“ za oči su jeftine koje se nude na svakom uglu. Plastika kroz koju se gleda, osim što ne štiti oči od sunčevih zraka, iskrivljuje vidno polje, oči se naprežu i na kraju može doći do oštećenja vida. Na takve sunčane naočare posebno su osetljive dečje oči, zato ako već nemate kvalitetne bolje je da deca po suncu hodaju bez naočara, sa šeširom na glavi.
Kod kupovine sunčanih naočara treba paziti na sledeće:
Naočare prvenstveno moraju da štite oči od vrlo štetnog ultraljubičastog zračenja. Na kvalitetnim naočarima mora postojati oznaka o procentu i vrsti zračenja koje blokiraju. Važno je da ne propuštaju ultraljubičaste zrake. Takođe, ukoliko na naočarima piše da su „polarizovane“ to znači je smanjen bljesak sunca od površina kojima smo okruženi.
Je li su stakla na sunčanim naočarima kvalitetna moguće je proveriti jednostavnim testom. Stavite naočare i rukom prekrijte jedno oko. Pronađite u vidnom polju neku ravnu liniju i gledajte u nju. Polako pomerajte glavu gore - dole i levo – desno. Ponovite i s drugim okom. Ukoliko je staklo dobrog kvaliteta linija u koju gledate biće u svakom trenutku ravna, u protivnom staklo nije toliko kvalitetno koliko prodavac tvrdi.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem