SU ĐOK UBLAŽAVA ŽENSKE TEGOBE

07.09.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 751 | Autor: | 0

Pronađite tačke na dlanu i pobedite PMS, upale, bolna krvarenja...


Primenom jednostavne Su-Džok masaže u toku „kritičnih dana“, brzo i lako ćete otkloniti bolove, ublažiti početne upale jajnika i umanjiti neprijatan predmenstrualni sindrom.
1. PRONAĐITE BOLNE TAČKE NA SLEDEĆI NAČIN
Najpre pažljivo pogledajte crtež, na kome se vidi gde su refleksne tačke koje su povezane sa matericom, jajnicima i hippfizom. Zatim uzmite olovku koja ima tup vrh, i pažljivo, srednje snažno pritiskajte više puta olovkom delove dlana, koji su prikazani na crtežu Pritiskajte olovku pod pravim uglom u odnosu na dlan. Vrlo brzo ćete primetiti da na pojedinim mestima osećate spacifičan bol (koji se razlikuje od uobičajenog bola nastalog pritiskanjem olovke). Taj bol nije jak, ali je drugačiji i on će učiniti da se trgnete.
To znači da ste našli tačke, koje su, prema sistemu Su-Đok direktno povezane nervima sa vašim organima, koji vam izazivaju tegobe. Na primer, ako ste pronašli bolnu tačku na mestu gde se nalazi desni jajnik, to znači da imate (u izvesnoj meri) upalu tog jajnika.

2. MASIRAJTE OLOVKOM SVAKU BOLNU TAČKU NA SLEDEĆI NAČIN:
Bolnu tačku pritiskajte olovkom 5-7 minuta, postupno povećavajući pritisak. Dok pritiskate tu tačku okrećite olovku u smeru kazaljke na satu. Možete da pronadjete tu istu bolnu tačku na istom mestu na drugoj ruci, pa da uzmete olovku u levu ruku i da nekoliko minuta masirate jednu, a nekoliko minuta drugu tačku. Ova masažu radite više puta dnevno. Obično već posle prvih 5-7 minuta bol se smanjuje.

3. AKO IMATE NORMALNA ILI OSKUDNA KRVARENJA ZAGREVAJTE BOLNE TAČKE
Odmah posle ove masaže radi se zagrevanje. Uzmite neku malu, plastičnu flašicu (na primer od lekova), napunite je vrućom vodom i dobro je zatvorite. Zatim ovu flašicu priljubite uz tačku koju ste masirali. Držite toplu flašicu na bolnoj tački 3-5 minuta, posle svakog masiranja. Takođe je dobro da tu oblast na dlanu obojite crvenim flomasterom, jer u terapiji po Su-Džok metodi i boje igraju važnu ulogu.
Masažom ste slali u oboleli organ mehaničke impulse, a zagrevanjem ove tačke šaljete u vaš oboleli organ toplotne impulse.
Masažu i zagrevanje radite svakodnevno, sve dok se stanje ne popravi. Kada tačka prestane da bude bolna – to znači da ste potpuno sanirali tegobe.

'

Čuveni korejski iscelitelj Pak Če Vu, koji je osmiosliio Su-Đok terapiju

AKO IMATE VRLO OBILNA KRVARENJA HLADITE LEDOM OBLAST NA DLANU KOJI ODGOVARA MATERICI
U ovom slučaju na oblast dlana koja je povezana sa matericom prislanjajte na 10-15 minuta kockice leda. Takođe je dobro da tu oblast na dlanu obojite crnim flomasterom, jer po Su-Džok metodi i boje igraju važnu ulogu. Na taj način ćete smanjiti krvarenje.

4. OTKLONITE PMS SINDROM
Ako imate stalno bolne menstruacije i loše raspoloženje u tom periodu, smanjite razdražljivost i neprijatne promene raspoloženja tako što ćete 2-3 dana pre kritičnih dana početi svakodnevno da zagrevate tačke koje odgovaraju materici i jajnicima.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net