ZA BISTRU GLAVU - SOK OD KRUŠKE

07.08.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1070 | Autor: | 0

Novo rešenje za dan posle burne noći


Samo 2 decilitra soka od kruške pre nego što počnete da pijete (alkohol) ne samo da će smanjiti nivo alkohola u krvi nego i sprečiti mamurluk!
Naučnici su procenjivali nivo mamurluka mereći 14 uobičajenih simptoma, a istraživanje je pokazalo da su problemi “znatno ublaženi” zahvaljujući soku od kruške, prenosi Indipendent. Ovaj soke je, naime, najbolje je delovao u sprečavanju “problema koncentracije”.
Naučnici ističu da sok deluje samo ako se pije pre alkohola.
Australijski naučnici su za sada proučavali samo korejsku krušku, ali planiraju da provere i druge sorte, posebno s obzirom da ni sami ne znaju zašto kruške tako deluju.
“Izgleda da kruška deluje na ključne enzime u metabolizmu alkohola, (alkohol-dehidrogenazu i aldehid-dehidrogenazu) kako bi ubrzali razgradnju alkohola eliminisali ili usporili apsorpciju alkohola u krv” objasnio je prof. Meni Noks, i dodao da je “posebno primećena manja koncentracija acetaldehida”, toksina za kojeg se veruje da je nusproizvod alkohola.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem