PREPOZNAJTE TOPLOTNU ISCRPLJENOST

29.07.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 650 | Autor: | 0

Simptomi: grčevi, zbunjenost, proliv, umor, glavobolja...


Toplotna iscrpljenost nije toliko opasna po zdravlje kao toplotni udar, ali često vodi do njega. Postoje dve osnovne vrste toplotne iscrpljenosti - iscrpljenost izazvana nedovoljnim unosom vode i iscrpljenost izazvana nedovoljnim unosom soli.
Većina ljudi nije svesna nedovoljnog unosa vode tokom letnjih vrućina, a još veći broj njih zanemaruje činjenicu da telu putem unosa soli treba nadomestiti elektrolite izgubljene znojenjem. Najčešći znakovi toplotne iscrpljenosti su:
Grčevi u stomaku
Zbunjenost
Tamna boja mokraaće
Proliv
Vrtoglavica
Prekomerno znojenje
Gubitak svesti
Umor
Glavobolja
Grčevi u mišićima
Mučnina
Bleda koža
Ubrzan rad srca
Povraćanje

Simptome toplotne iscrpljenosti je važno prepoznati što pre kako ne bi nastao i toplotni udar. Kod javljanja prvih simptoma toplotne iscrpljenosti je važno što pre se skloniti u hlad, odmarati se i hladiti hladnim oblogama. U teškim slučajevima toplotne iscrpljenosti, odnosno u slučajevima nesvestice, potrebno je odmah potražiti medicinsku pomoć.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem