ŠTA SE DOGAĐA U TELU AKO IZBACITE HLEB IZ ISHRANE

21.08.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1134 | Autor: | 0

Gubljenje kilograma, bolji rad creva i veći nivo energije


Hleb je mnogima omiljena namirnica bez koje ne mogu da zamisle nijedan obrok. Ali, isto tako, ovaj koncentrat od ugljenih hidrata dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki štetni za naše telo i liniju, dok drugi zaslužuju samo reči hvale. Šta će se dogoditi s telom ako iz ishrane u potpunosti izbacite beli hleb.

1. Izgubićete kilograme izazvane vodom
Hleb je je prepun ugljenih hdirata, a naglo izbacivanjem istih iz ishrane na vašem telu će se primetiti gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se sakulja u telu.
Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni
Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u organizmu izazivaju nagli skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.
To ne znači da iz ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije iz belog zamenite onim napravljenim od celovitih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a varenje se poboljšati
Za razliku od integralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su potrebna za normalan rad creva i varenje uopšte. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s varenjem. Nakon što izbacite beli hleb i u svakodnevnu ishranu uvrstite celovite žitarice varenje započinje normalano da radi.

Imajte u vidu i da su ugljeni hidrati hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno mozak radi normalno, bez smetnji, ali ako hrana za mozak nije zdrava, telo reaguje negativno i pojavljuje se osećaj malaksalosti i umora.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem