LOŠA KOMBINACIJA: ZELENI ČAJ I LEKOVI

02.07.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1079 | Autor: | 0

Tanin sprečava asporpciju gvožđa, a kofein umanjuje delotvornost lekova za polensku kijavicu


Zeleni čaj za mnoge je zdrava alternativa jutarnjoj kafi, a ovaj napitak ima sve više i više ljubitelja i u našim krajevima. Osobe koje ga redovno piju znaju kako zeleni čaj usporava napredak raka prostate, štiti od gripa bolje nego vakcina, ublažava stres i umor, pomaže starijim osobama da ostanu vitalni, snižava nivo holesterola, štiti od bolesti srca, pospešuje mršavljenje i topljenje masnih naslaga... Osim svih dobrih strana, zeleni čaj ima mračnu stranu - može da oteža ili čak onemogućiti rad lekova za hipertenziju.
Zeleni čaj sadrži tanin, koji može da ograniči apsorpciju gvožđa iz voća i povrća. Ali ako čaj pijete s limunom (vitaminom C) poništićete ovaj učinak.
Zeleni čaj ne sme da se meša s mnogim lekovima i to upravo zato što sadrži kofein. Kako biste tačno znali šta smete da pijete, a šta ne, posavetujte se s lekarom, posebno ako imate neku dijagnozu.
Profesori Medicinskog fakulteta Fukošima su zaključili da zeleni čaj takođe može da smanji delotvornost određenih lekova za polensku kijavicu te savetuju oprez i razgovor s farmaceutom ili lekarom pre konzumacije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem