7 TRIKOVA ZA IZBACIVANJE MRAVA IZ VAŠEG DOMA

30.06.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1547 | Autor: | 0

Napasnike teraju limun, pomorandža, lovor i borna kiselina


Nisu vam potrebni opasni industrijski insekticidi da biste se odbranili od mrava. Isprobajte neki od ovih načina i oslobodite se napasti.
1. Lepljiva traka: pohod vojske mrava na vašu kuhinju prvo zaustavite obostrano lepljivom trakom koja obično služi za montažu u domaćinstvu i fiksiranje raznih predmeta.
Locirajte putanju mrava i prostor prema kojem se kreću 'ogradite' trakom preko koje kolona jednostavno neće moći da prođe.
2. Borna kiselina: prodaje se u obliku praška.
Pomešajte 3 kašike borne kiseline i 3 kašike šećera u 2 dl tople vode. Umočite komadiće vate u ovu tečnost i stavite ih na mesta gde se skupljaju mravi. Šećer će ih privući, a borna kiselina uništiti.
3. Brašno: mravi ne podnose belo pšenično brašno pa ćete ih se uz njegovu pomoć lako otresti. Posipajte brašno po rubovima prostorije u koju dolaze. Još jedno brašno koje će ih uništiti – kukuruzno. Ovu vrstu brašna mravi će odneti natrag u svoj rov i pojesti, ali ga ne mogu svariti i to će ih "potamaniti".
4. Tegla za cveće: ako ste u dvorištu locirali rov mrava, jednostavno ćete ga uništiti uz pomoć obične posude (boce). Jednu veću plastičnu posudu (prethodno napravite rupicu na dnu) namestite ravno iznad rova, a kroz rupice ulijte dva litra vrele vode.
5. Citrusi: limunovim sokom poprskajte pragove i prozorske daske. U blenderu napravite pire od narandžine kore i jedne šolje tople vode pa ga polako sipajte tamo gde su se mravi nastanili.
6. Biber: mravi u vašem domu uglavnom traže šećer, zato ih vi iznenadite biberom. Mesta na kojima se skupljaju i kojima putuju posipajte biberom jer ćete im tako poslati poruku da u blizini šećera za njih nema!
7. Začini: mravi vole da putuju i u smeru mlevene paprike. Odbijte ih od paprike tako što ćete u posudu ili paketić u kojem je čuvate staviti lovorov list. Sličan trik možete primeniti i na posudama sa šećerom, samo što u tom slučaju možete zalepiti lovorov list na njih jer bi šećer pokupio njegov miris. Unutar kuhinjskih ormarića stavite male vrećice sa žalfijom, lovorom ili cimetom jer i njihovi mirisi odbijaju mrave.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem