BESPLATNA TELEFONSKA APLIKACIJA BREST TEST

01.06.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 651 | Autor: | 0

Pravilan samopregled dojki u šest koraka


Korisnicima mobilnih telefona i tablet računara u Srbiji od skoro je dostupna mobilna aplikacija Breast Test (pregled dojki) koja olakšava pravilan samopregled dojki i rano prepoznavanje promena koje mogu biti znak nastanka karcinoma, saopštilo je Udruženje žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“.
Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna na nekoliko jezika, uključujući i srpski, na Google Play za Android i App Store marketu za Apple uređaje.
Pomoću mobilnog telefona svaka žena u šest koraka može napraviti pravilan samopregled dojki, a korisnice aplikacije mogu voditi dnevnik s beleškama, proveriti termin poslednjeg pregleda, a aplikacija će ih podsetiti kad je vreme da se napravi novi.
Po broju novoobolelih žena od karcinoma dojke Srbija se nalazi na sredini liste, ali po broju umrlih žena zauzima drugo mesto u Evropi zbog kasnog otkrivanja te bolesti.
Dostupni podaci pokazuju da u svetu svake godine oboli oko 1.670.000, a od karcinoma dojke premine oko 520.000 žena, pri čemu su, od ukupnog broja novoobolelih u svetu, više od 20 odsto žena mlađe od 50 godina.
Dojke bi trebalo pregledati 7 do 10 dana posle početka menstrualnog ciklusa ili, ako ga niste imali, na odabrani dan u mesecu.
Brest test aplikacija se može preuzeti na sajtu Udruženja „Budimo zajedno“ - budimozajedno.rs i na informativno edukativnom portalu onkonet.rs.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem