U KAKVOM JE STANJU VAŠ MOZAK?

19.05.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 682 | Autor: | 0

Jednostavan test pokazuje kako rade vaše male sive ćelije

Stajanje na jednoj nozi možda vam se čini kao dečja igra, ali ono može da otkrije puno o zdravlju. Istraživanje Univeziteta Tokio, sprovedeno na više od 1300 ljudi, pokazalo je da oni koji ne mogu bez problema da održe ravnotežu kada stoje na jednoj nozi uz otvorene oči od 20 do 30 sekundi, imaju smanjene kognitivne funkcije, piše Indipendent.
To samo po sebi ne predstavlja problem, ali dalja istraživanja su otkrila da borba s održavanjem ravnoteže donosi i veći rizik od moždanog udara u ranijem dobu, jer može biti rezultat lošeg stanja krvnih sudova i ponavljajućih hemoragija, odnosno sitnih krvarenja u mozgu.
- Stajanje na jednoj nozi je jednostavan način merenja telesne ravnoteže i stabilnosti, odnosno nestabilnosti koje mogu biti posledica abnormalnosti mozga – objasnio je vođa istraživanja Jaširu Tabara.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem